Tom Selleck on legendaarinen Magnum.

Fanit raivostuivat! Muistatko legendaarisen Magnum-sarjan? Viiksi-macho Tom Selleck vaihdettiin siloposkilatinoon!

13.10.2019 15:02

Kun legendaarisen rikossarjan Magnum P.I:n uutisoitiin heräävän jälleen henkiin kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen, fanit nousivat takajaloilleen. Se kuuluu niihin klassikoihin, joihin ei soisi koskettavan. Miten 1980-luvun tyyliä ja huumoria henkivä sarja voisi toimia ilman Tom Selleckiä ja hänen muhkeita viiksiään?

Lue myös: Tältä takavuosien tv-vuosien legendaariset tv-etsivät Bergerac ja Magnum näyttävät tänä päivänä – tunnistaisitko? Katso kuvat!

Suomessa Viaplaylla parhaillaan toista kautta pyörivä päivitetty versio sai päänäyttelijäkseen mallin töitäkin tehneen siloposkisen Jay Hernandezin, 41, joka ratkoo rikoksia Havaijin saarella Thomas Magnumin roolissa.

Jay on nähty aiemmin muun muassa tv-sarjoissa Scandal, Nashville ja The Expanse. Elokuvarintamalla hänen ansioluetteloonsa kuuluvat esimerkiksi Crazy/Beautiful, Bad Moms ja Hostel.

Jay Hernandez astui isoihin saappaisiin hypätessään tunnetun kasarisarjan päärooliin.
Jay Hernandez astui isoihin saappaisiin hypätessään tunnetun kasarisarjan päärooliin.

Seksismistä luovuttiin

Kun Hernandezia pyydettiin sarjaan, hänen ensimmäinen reaktionsa oli ehdoton ei.

– Olen sarjan suuri fani, ja ajattelin, etteivät he saa sitä toimimaan, sillä alkuperäinen versio on sementoitu ihmisten mieliin. Magnum P.I. oli jo tehty, ja mielestäni se piti jättää rauhaan, Jay kertoi Seiskalle Monte Carlon tv-festivaaleilla.

Vuosina 1980–1988 tuotettu sarja on myös aikansa tuotos, jonka machotyyli ei kaikilta osin enää istu nykypäivään. Yksi niistä on naisten kuvaaminen pelkkinä objekteina.

– Se ei toimisi enää 2010-luvulla. Sen vuoksi oli hyvä, että vastaparistani tehtiin nainen toisin kuin alkuperäisessä sarjassa, Jay kommentoi.

John Hillermanin alun perin näyttelemässä roolissa nähdään nyt Perdita Weeks, jonka hahmo, entinen MI6-agentti Juliet Higgins on samaan tapaan Magnumin vuokranantaja.

Sarjaa haluttiin modernisoida, ja Magnumin vastapariksi vaihdettiin nainen, jota näyttelee Perdita Weeks.
Sarjaa haluttiin modernisoida, ja Magnumin vastapariksi vaihdettiin nainen, jota näyttelee Perdita Weeks.

Lue myös: Muistatko Koira haudattuna -suosikkisarjan? Tältä sarjan etsiväkomistus Joe Penny näyttää nykyään – tuore kuva!

Kunnianhimoinen projekti

Kun Jay tutustui tekijätiimin visioon sarjan uudelleenversioinnista, hän alkoi pikkuhiljaa lämmetä ajatukselle.

– He kertoivat, mitä aikovat muuttaa, mitä säilyttää ja vakuuttivat, että sarjan henki pysyy samana. Tiesin, että siitä tulee toiminnantäyteinen, upean näköinen ja tekisimme hienoja stuntteja. Projekti oli kunnianhimoinen, mutta sarjasta siitä tuli kaikkea sitä, mitä he lupasivat.

Jayn mukaan tuntui kuitenkin lähes mahdottomalta vakuuttaa vannoutuneet fanit, jotka eivät hyväksyneet hanketta alkuunkaan.

– Jotkut ottivat asian hyvin henkilökohtaisesti, sillä sarja on tiukasti sidoksissa heidän lapsuuteensa. He olivat loukkaantuneita jo pelkästä ideasta. Tuntui, että olimme pilaamassa koko heidän lapsuutensa. Sitten kun lopulta saimme heidän päänsä kääntymään, tiesimme, että olemme tehneet jotakin oikein.

Jay on ollut nuoresta saakka naimisissa näyttelijä Daniella Deutscherin kanssa. He tapasivat tv-sarjan kuvauksissa, kun Jay oli 14-vuotias ja Daniella 17.
Jay on ollut nuoresta saakka naimisissa näyttelijä Daniella Deutscherin kanssa. He tapasivat tv-sarjan kuvauksissa, kun Jay oli 14-vuotias ja Daniella 17.

Lue myös: Huhuh, mikä muodonmuutos! Miami Vice -tähti Philip Michael Thomasia ei ole enää tunnistaa samaksi mieheksi – katso tuore kuva!

Selleck hyväksyi

Yhtä kautta kuvattiin Havaijilla kahdeksan kuukautta. Paikalliset tavat tuntuivat näyttelijöistä eksoottisilta. He saivat kuvauksille esimerkiksi perinteisen havaijilaisen siunauksen.

– Olimme siellä leit kaulassa, ja paikallinen pastori piti puheen. Hän pirskotti käsillemme vettä, jonka hän kertoi kestäneen 25 vuotta tulla alas vuorilta, Magnumin tiimiläistä näyttelevä Stephen Hill kertoi.

Siinä missä muilla näyttelijöillä oli vapaa-ajallaan mahdollisuus käydä surffaamassa, patikoimassa, golfaamassa ja tutustumassa saaren huikeaan luontoon, Jay painoi pitkiä työpäiviä. Se kuitenkin kannatti.

– En ole itse puhunut Tom Selleckin kanssa, mutta kuulin, että hän on antanut sarjalle siunauksensa. Hän varmasti tuntee jonkinlaista ylpeyttä luotuaan show’n, jolla on nyt kokonaan uusi fanisukupolvi.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Anuliina Liukkonen
Kuvat: All Over Press, Getty Images, Viaplay ja MTV

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!