fbq
Telkkari
15.01.2022 09:16
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan arkisto, Pasi Klemetti ja Veikko Kähkönen
Vain elämää
Ex-kansanedustaja Mikko Alatalosta Satulinnan konkari – Seiska selvitti uusien Vain elämää -tähtien taustat
Telkkari
15.01.2022 09:16
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan arkisto, Pasi Klemetti ja Veikko Kähkönen

Seiskan lukijat ovat jo monena vuonna saaneet ensimmäisinä tietää, ketkä tähdittävät Vain elämää -sarjaa. Niin nytkin. Tällä kertaa pöydän ääreen ei kerätä sarjassa jo aiemmin nähtyjä tähtiä, vaan luvassa on liuta uusia, mutta muista yhteyksistä tuttuja kasvoja.

Yllättävään kokoonpanoon kuuluvat Mikko Alatalo, 70, Meiju Suvas, 62, Tommi Läntinen, 62, Erika Vikman, 28, Jyrki 69, 53, Pete Parkkonen, 31, Redrama, 44, ja Yona, 37.

Uusi kausi kuvataan tutuissa maisemissa Hirvensalmen Satulinnassa touko-kesäkuun vaihteessa.

Jokaiselle jotain

Laulajien valinnassa on noudatettu tuttua kaavaa, jotta eri musiikkityylit tulevat edustetuiksi.

Vuoden 2022 kattauksessa räppärinä on Redrama ja rokkarina Jyrki 69. Popparina nähdään Pete.

Iskelmää tarjoilee diskokuningatar Meiju ja rokahtavaa iskelmää Tommi. Joukon seniori on iskelmäkonkari Mikko. Erika kantaa nousevan poptähden viittaa ja Yona tunnetaan taiteellisemmasta popista.

Lue myös: Tässä ovat uudet Vain elämää -tähdet – Satulinnaan saapuu melkoisia yllätysartisteja

Tangoedustus

Vuonna 2016 tangokuningattareksi kruunattu Erika on sittemmin vaihtanut musiikkityyliään täysin. Hän pukeutuu näyttävästi ja laulaa pikkutuhmuuksien sävyttämää popmusiikkia.

Erika Vikmanin hittejä ovat Cicciolina ja Syntisten pöytä.
Erika Vikmanin hittejä ovat Cicciolina ja Syntisten pöytä.

Lue lisää: Erika Vikman Satulinnaan – Seiska paljastaa uudet Vain elämää -tähdet

Myös Yona on kisannut Tangomarkkinoilla. Hän sijoittui vuonna 2013 kisassa toiseksi, tosin silloisella nimellään Johanna Louhivuori (nyk. Rasmus).

Yona
Yona

Lue lisää: Poppari Yona on uuden Vain elämää -kauden yllätysnimi – nähty Satulinnassa jo aikaisemmin

Televisiosta tutut

Osa artisteista on ollut mukana Nelosen ohjelmissa viime vuosina. Tommi tähditti Tähdet, tähdet 2020 -ohjelmaa, ja Meiju oli mukana Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa samana vuonna. Redrama toimi viime vuoteen saakka seitsemän vuoden ajan tähtivalmentajana The Voice of Finland -kisassa.

Konkarit kunniaan

Mikko on kirjoittanut ja levyttänyt pitkän uransa aikana yli 700 laulua, joista monesta on tullut ikivihreä. Kansanedustajanakin toiminut Mikko on vaikuttanut musiikkibisneksessä jo 1970-luvulta lähtien. Hän juonsi myös 1990-luvun supersuosittua Tammerkosken sillalla -lauluohjelmaa.

Mikko Alatalon hittejä ovat muun muassa Känk-käränkkä, Maalaispoika oon, Rikoo on riskillä ruma sekä Suojelusenkeli.
Mikko Alatalon hittejä ovat muun muassa Känk-käränkkä, Maalaispoika oon, Rikoo on riskillä ruma sekä Suojelusenkeli.

Meiju nousi iskelmätaivaalle laulamalla Frederikin taustoja kesäkiertueella 1980-luvulla. Tahdon sinut -kappaleesta tuli hitti, ja sittemmin Meiju on levyttänyt 13 sooloalbumia.

Vuonna 2016 Meiju sai ensimmäisen Suomen diskotähti -palkinnon. Tanssinopettajanakin kunnostautunut Meiju on ollut tuttu näky kesäteatterilavoilla.

Meiju Suvas
Meiju Suvas

Raspiäänet

Tommi Läntinenkin aloitti muusikon uransa jo 1970-luvulla. Hän oli mukana Fabrics- ja Boycott-yhtyeissä, ennen kuin lähti soolouralle ja vaihtoi laulukielen suomeksi. Tommi on säveltänyt suurimman osan omista kappaleistaan. Hänen suurimpia hittejään ovat Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu sekä Kevät ja minä.

Tommi Läntinen
Tommi Läntinen

Jyrki 69 eli Jyrki Linnankivi on The 69 Eyes -goottirockyhtyeen laulusolisti ja keulahahmo. Muusikko sanoittaa yhtyeen englanninkieliset kappaleet. 1980-luvulla perustettu yhtye on niittänyt kansainvälistä menestystä, ja Jyrki on julkaissut myös kaksi sooloalbumia, joista tuorein näki päivänvalon joulukuussa.

Jyrki 69
Jyrki 69

Kilpailuista nousseet tähdet

Pete singahti musiikkitaivaalle Idols-laulukilpailusta vuonna 2008. Hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Pete on julkaissut neljä soololevyä. Hän vaihtoi laulukielensä englannista suomeen vuonna 2014. Kohta sataa -kappaleesta ja sen roisista musiikkivideosta tuli jymymenestys.

Pete Parkkonen
Pete Parkkonen

Redrama eli Lasse Mellberg voitti englanninkielisen räpin Suomen mestaruuden vuonna 2001. TVOF-tähtivalmentaja on julkaissut neljä soololevyä ja hittinikkaroinut kappaleita muille artisteille. Redrama on tehnyt yhteistyötä monien räppäreiden kanssa, ja häntä on kuultu myös kokoonpanoissa GG Caravan ja Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana.

Redrama
Redrama

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »