fbq
Ensimmäinen Euroviisu-ehdokas julki - rokkibiisi syntyi sairauden kourissa | Seiska
Telkkari
13.01.2022 10:58
Teksti: Anuliina Liukkonen|Kuvat: Yle
Cyan Kicks
Ensimmäinen Euroviisu-ehdokas julki - rokkibiisi syntyi sairauden kourissa
Telkkari
13.01.2022 10:58
Teksti: Anuliina Liukkonen|Kuvat: Yle

Vuoden 2022 Uuden Musiikin Kilpailun ensimmäinen kilpailubiisi, Cyan Kicks -yhtyeen Hurricane, on julkaistu tänään (13.1.) suoratoistopalveluissa.

Kappale on julki Yle Areenassa, Youtubessa, Spotifyssä ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. 

Helsinkiläinen Cyan Kicks on yksi tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun rock-edustajista. Yhtyeen muodostavat Susanna Alexandra, Niila Perkkiö, Leevi Erkkilä ja Pietari Reijonen. Cyan Kicks perustettiin vuonna 2016, ja yhtye on tähän mennessä julkaissut kahden albumillisen verran musiikkia, jota on striimattu yli 10 miljoonaa kertaa. Yhtye kuvailee musiikkiaan omaleimaiseksi, eri tyylejä yhdisteleväksi moderniksi rockiksi.

- Yhdistelemme rohkeasti eri elementtejä omalla, erottuvalla soundilla. Yksi biisi voi olla täysin elektroninen ja toinen biisi todella raskas, mutta päivän päätteeksi se kuulostaa aina Cyan Kicksiltä, Susanna Alexandra sanoo.

Lue myös: The Rasmus ja Tommi Läntinen kisaavat pääsystä Euroviisuihin! Tässä ovat vuoden 2022 UMK-kilpailijat

UMK-biisi Hurricane on hyvä tyyliesimerkki tästä. Sen säkeistöt ovat elektroniset ja raskaampi osuus kitarasooloineen on kertosäkeessä.

Kansainvälinen tuotantotiimi

Hurricanen kirjoittajaremmissä oli mukana ruotsalais-tanskalaisen metalliyhtye Amaranthen laulaja Elize Ryd. Hän tutustui bändin jäseniin kesällä ja halusi tehdä yhteistyötä. 

Cyan Kicks ja Ryd pääsivät biisin teemasta saman tien yhteisymmärrykseen, ja se valmistui yhden työpäivän aikana.

- Studiolle päästyämme Elize kysyi, mitä haluaisimme kirjoittaa. Vastasin, että voimakappaleen. Elize oli ajatellut samaa itsekin, Alexandra sanoo.

Biisi kertoo omien pelkojen voittamisesta sekä rohkeudesta olla oma itsensä ja tehdä haluamiaan asioita. Tarinan syntyyn ja sen voimallisuuteen vaikutti Rydin sairastama borrelioosi. 

- Se, että kokemani jälkeen pystyin jälleen kirjoittamaan musiikkia, oli minulle tärkeää. Siksi tämä kappale tulee aina olemaan minulle merkityksellinen, Ryd kertoo.

Lue myös: Trukkikuskista euroviisuedustajaksi! Hanna Pakarisen Idols-voitosta jo 18 vuotta - näin hän on muuttunut

Oman mausteensa Hurricaneen toi kappaleen tuottajaksi tullut yhdysvaltalainen muusikko-tuottaja Chris Walla, joka tunnetaan yhtyeestä Death Cab for Cutie ja säveltämästään elokuvamusiikista. Miksaamisesta vastasi yhdysvaltalainen Zakk Cervini, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Bring Me The Horizonin, Aviciin ja Limp Bizkitin kanssa. 

Cyan Kicksin UMK-biisissä ääneen pääsee myös yhtyeen faneja. Kertosäkeen kuorossa kuultavien huutojen “shut up” ja “give up” takana on yhtyeen someseuraajista valittu kymmenhenkinen porukka. 

- Rytmissä huutaminen tuonkin kokoisen porukan kanssa ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Homma kuitenkin sujui hienosti, yhtye kommentoi. 

Rockilla Italiaan?

Suomessa osataan tunnetusti tehdä raskasta musiikkia, ja viime vuodet ovat osoittaneet, että myös rock voi menestyä tyypillisesti melko pop-valtaisessa laulukilpailussa.

Mitä Cyan Kicks ajattelee, jos kutsu käy Torinoon?

- Rock on aina ollut olemassa, ja se on ollut aina mainstream-musaa, vaikka se ei median keskipisteessä ole ollutkaan. Haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, että rock pysyy yhä vahvemmin parrasvaloissa, yhtye toteaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyan Kicks (@cyankicks)

"Vastustamaton hurrikaani"

UMK-ammattilaisraadin mukaan Cyan Kicksin biisi vyöryy kuulijan yli vastustamattomasti kuin hurrikaani. 

- Kappaleessa on mieletön draivi, matkalle ripoteltuja pop-koukkuja sekä todella massiivinen tuotanto. Cyan Kicks on ollut monta vuotta Suomen lupaavimpia rock-vientituotteita, ja Hurricane on heidän tähän mennessä paras kappaleensa. Biisiä tekemässä ollut Amaranthen Elize Ryd tuo biisiin ruotsalaisia tarttuvan popin kaikuja, raadi perustelee.

Lue myös: Mitä kuuluu viisuvoittaja Conchita Wurstille? Katso tuoreet kuvat tyylillään kohauttaneesta laulajasta!

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä. 

UMK-voittaja edustaa Suomea Torinon Euroviisuissa toukokuussa 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cyan Kicks (@cyankicks)