Big Brotherissa väki vähenee - Evankelista-Ville on vielä talossa ja usko sen kuin vahvistuu: "Jos toinen kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki!"

15.10.2019 11:50

Viime sunnuntaina talosta sai lähteä Mira! Seiska kokosi viikon tapahtumat videokoosteeseen (yllä).

Lahjukset saattoivat ratkaista! Miralle lähtöpassit BB-talosta

Villen vakaumus

Häädön välttänyt Ville, liikanimeltään "evankelista" ajautui Jukan ja Kimmon kanssa värikkääseen keskusteluun uskonnosta. Molempia kiinnosti, kuinka pitkälle Ville olisi valmis menemään uskonsa eteen. 

Jukan mielestä Ville soveltaa raamatun tekstejä arkipäiväisemmäksi ja yksinkertaistaa asioita. Ville selventää, että osassa teksteissä on selvää tarkoituksenmukaista liioittelua.

- Jos toinen kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Että eikö sinun ole parempi mennä taivaiden valtakuntaan yksikätisenä kuin joutua kadotukseen kaksikätisenä. Se on liioittelu, ja sillä on tietty funktio. Sen opetus ei ole, että leikkaa kätesi poikki mutta siinä on hyvä opetus kuitenkin, Ville selittää.

Jukka kyseenalaistaa, että joku olisi valmis kuolemaan sanojensa takia. Ville puolestaan luottaa siihen, että Herra varjelee häntä tietynlaisilta tilanteilta.

- Ja jos ei varjele, mä meen suoraan kotio. Me ei koskaan kuolla, mutta missä on jatkopaikka, se on eri asia, Ville sanoo.

Entä maalliset?

Kimmo miettii, varjelisiko Herra myös sellaista läheistä, joka ei ole uskossa.

- Antaisitko hänen hengen mennä sun uskon vuoksi? Kimmo esittää rajun kysymyksen.

Ville vastaa empimättä.

- En mä kiellä Jeesusta kenenkään hengen vuoksi, en sanoin enkä teoin.

Kova paikka

Kimmo jää miettimään, eikö Iskä ymmärtäisi Villen tekoa, vaikka teko pelastaisi toisen ihmisen hengen?

- Jos joku sekopää sulle soittais ja sillä olis veitsi sun ystävän kurkulla, ja jos sä et puhelimessa sanois, että sä luovut sun uskosta niin (läheisen) kurkku lähtis auki. Siin olis aika kallis hinta, Kimmo provosoi.

Ville menee hiljaiseksi ja myöntää, että nyt on rajut linjanvedot. Silti hän painottaa, ettei ole valmis luopumaan Jeesuksesta missään tilanteessa.

- Mutta mä voisin palata tähän asiaan mun muutaman uskonnonfilosofiystävän konsultaation jälkeen, Ville summaa.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!