fbq
Telkkari
02.09.2019 16:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Pasi Murto
BB-Ville
Big Brother -Ville ja hänen vaimonsa olivat jäädä lapsettomiksi – rukous pelasti? "Se oli viimeinen naula vaimoni entisen elämän arkkuun!"
Telkkari
02.09.2019 16:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Pasi Murto

Hämeenlinnalaisella Villellä, 38, ja hänen vaimollaan on kaksi lasta. Perheen perustaminen oli kuitenkin haastavaa, lähes mahdotonta.

- Me emme voineet saada lapsia. Tämä oli sellainen keissi, että tulin uskoon. Vaimoni ajatteli, että olenko tullut hulluksi. Tuli puhetta vanhemmuudesta. Mielestäni olimme yrittäneet lasta kolme vuotta, mutta vaimoni mukaan viisi. Olin jossain vaiheessa sanonut, että tulee jos on tullakseen. Vaimoni otti sen todesta ja jätti ehkäisyn heti pois, Ville kertoi Kristianille.

Ville kertoi hänen vaimonsa katsoneet ovulaatioajat mahdollisimman tarkasti, mutta mitään ei tapahtunut.

- Se on tiukka paikka jokaiselle äidille – ja isälle myös. Emmekä tienneet, kummassa vika ikään kuin on.

 

Hedelmöityshoito viimeinen mahdollisuus

Ville ja hänen vaimonsa päättivät turvautua hedelmöityshoitoihin. Se oli heidän viimeinen vaihtoehtonsa.

- Minä sanoin, että hyvä on, mutta rukoillaan ensin. Vaimoni tiuski, ettei hän osaa, koska hän ei ollut uskossa silloin. Sanoin hänelle, ettei hänen tarvitse murehtia asiasta, minä hoidan homman. Menimme nukkumaan, ja makasimme selällämme sängyssä. Vaimoni kertoi, että hän oli rukoillut, että ”Jumala, jos olet olemassa, niin auta nyt”. Otin vaimoani kädestä kiinni, ja sanoin: ”Isä, me haluaisimme tulla vanhemmiksi. Voisimmeko saada lapsen?” Vaimoni seuraavat kuukautiset jäivät pois, ja terve tyttövauva syntyi yhdeksän kuukauden kuluttua, Ville kertoi liikuttuneena.

Villen mukaan hänen vaimonsa tuli uskoon raskauden jälkeen.

- Se oli viimeinen naula vaimoni entisen elämän arkkuun.