Telkkari

Arman Alizad ruotii ohjelmassaan suomalaisten ongelmia: ”Usein kiusaajalla voi olla uhria enemmän oikeuksia!”

27.05.2020 07:16

Palkittu toimittaja Arman Alizad, 49, kuvaa tällä hetkellä Suomeen keskittyvän Arman Pohjantähden alla -sarjan uutta kautta.

Tulevalle kaudelle sarjaan on kehitetty uusi konsepti.

– Aiemmin olemme esitelleet suuria yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tutustuneet arjen sankareihin. Nyt haluan käsitellä tavallisten suomalaisten jokapäiväisistä pulmia. Selvitän esimerkiksi erilaisia naapurisotia ja tilanteita, joissa ihminen kokee tulleensa kaltoinkohdelluksi.

Uudella Arman Pohjantähden alla -kaudella selvitetään muun muassa lemmikkeihin liittyviä kahnauksia. Kuvassa Arman poseeraa kaukasianpaimenkoira Ivanin kanssa.
Uudella Arman Pohjantähden alla -kaudella selvitetään muun muassa lemmikkeihin liittyviä kahnauksia. Kuvassa Arman poseeraa kaukasianpaimenkoira Ivanin kanssa.

Vainooja piinaa naista

Kuvauksissa Arman on törmännyt hassujen tilanteiden lisäksi myös raskaisiin teemoihin.

– Olen haastatellut esimerkiksi vuosia vainottua naista. Sama henkilö on seurannut naista vuosia ja häiriköinyt puheluin ja viestein. Vaikka vainoojalla on lähestymis- ja yhteydenpitokielto, meno vain jatkuu. Olen huomannut, että usein kiusaajalla voi olla uhria enemmän oikeuksia.

Vaikka Arman on pienen ihmisen puolella, hän haluaa varmistaa, että myös toinen osapuoli saa äänensä kuuluviin.

– Emme ota kantaa siihen, kuka on oikeassa, vaan annamme katsojan tehdä oman tulkintansa. Toki saatan sanoa oman mielipiteeni, mutta viime kädessä haluan pysyä neutraalina.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto ja Nelonen Media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!