Hyppää pääsisältöön
Gaala floppasi.

Aijai, miten raaka lukema – tässä on tv-syksyn suurin floppi! Seiska perkasi television huiput ja hiipujat

Menestysreseptin piti olla selvä, kun suosikkikoomikko Aku Hirviniemi ja Kummeli-poppoo löivät hynttyyt Nelosen lauantai-illoissa. Gaala-ohjelma on kuitenkin ollut syksyn suurin floppi, ja se keräsi viime viikolla keskimäärin vain noin 170 000 katsojaa.

Katsojaluvut ovat olleet niin järkyttäviä, että Nelonen on ryhtynyt rajuihin toimenpiteisiin. Ohjelma siirrettiin pois parhaalta katseluajalta eli prime timestä, ja Gaala alkaakin nyt vasta kymmeneltä illalta.

Lue lisää: Jättiyllätys tv-syksyssä! Jaajo Linnonmaan Haluatko miljonääriksi? -ohjelma ei ole enää Suomen katsotuin tv-visailu – uutuusohjelma nousi hämmästyttävästi ohi!

Hyvät katsojat ei kiinnosta!

Hyvät katsojat

Tv-suosikki Marco Bjurström kertoi kuvitelleensa jättäneensä tv-työt jo taakseen ennen TV1:n Hyvät katsojat -ohjelmaa. Tv-historian tietämyksellä vitsailevan sarjan oli määrä paikata legendaarisen Uutisvuodon jättämä aukko lauantai-illoissa.

Toisin kuitenkin kävi. Hyvät katsojat on saanut parhaimmillaankin vain 458 000 katsojaa, kun suomalainen kansallisaarre Vesa-Matti Loiri oli ohjelman tähtenä. Nyt näyttää siltä, että yleisö on luovuttanut ohjelman suhteen lopullisesti, sillä viime viikolla se ei mahtunut TV1:n 20 katsotuimman ohjelman joukkoon.

Viime viikolla ohjelmalla oli 308 000 katsojaa.

Lue myös: Televisioon palaava Marco Bjurström pyörittää miljoonien eurojen yritysrypästä!

Laulukilpailut hiipuvat!

Idols

Jo vuosituhannen alussa ensimmäisen kerran järjestetyn Idols-kykykisan suosio on laskussa. Vaikka ohjelman tuomareina häärivät sellaiset nimet kuin Elastinen, Maija Vilkkumaa, Jannika B ja Jone Nikula, sarjan katsojamäärät eivät päätä huimaa.

Idolsia katsoi viime torstaina keskimäärin vain reilut 270 000 silmäparia, ja edelle ylsi jopa Et sä tiedä kuka mä oon? -visailuohjelma. Idolsin ja muiden laulukilpailujen suosiota on nakertanut se, ettei niistä ole viime vuosina ponnistanut yhtään menestyvää artistia.

Lue myös: Idols-tuomarit kokevat kaikkien aikojen källin: supersuositun artistin koelaulu menee heittämällä läpi – tunnistaisitko itsekään?!

Ensitreffit alttarilla pitää pintansa!

Ensitreffit alttarilla

Toisilleen tuntemattomia sinkkuja naittava Ensitreffit alttarilla on osoittautunut menestyskonseptiksi. Tosi-tv-sarja on pyörinyt jo neljä kautta Avalla, ja suosio on pysynyt tasaisena. Ensitreffit kerää ruudun ääreen noin 300 000 katsojaa joka tiistai.

Suosio on huomattava, kun sitä vertaa Avan muuhun tarjontaan. Viime viikolla Ensitreffit sai lähes viisinkertaisen katsojamäärän kanavan seuraavaksi suosituimpaan ohjelmaan verrattuna.

Lue myös: Oho, näin Ensitreffit alttarilla -parit tienaavat - köyhyystutkija nai köyhimmän!

Sohvaperunat jatkaa kasvuaan!

Sohvaperunat

Suomalaiset ovat tykästyneet TV2:n Sohvaperunoihin, jossa seurataan kuinka ihmiset katsovat televisiota. Sarja on viikosta toiseen kanavan katsotuin ohjelma.

Perjantai-iltaisin perataan kuluneen viikon tv-tarjonta peräti 37 sohvaperunan voimin. Tällä kaudella ohjelman esiintyjäkaarti on suurempi kuin koskaan. Poppooseen on palannut myös Marsumiehenä tunnettu turkulainen Jussi-Pekka, jonka tosifanit muistavat sarjan ensimmäiseltä kaudelta.

Viime viikolla se keräsi 344 000 katsojaa.

Lue myös: Sohvaperunat-tähdet rekrytoitiin telkkariin erikoisella tavalla – ”Tunnettuus on auttanut työelämässä”

Katsojana joka viides suomalainen!

Tanssii tähtien kanssa.

Ylivoimaisesti suosituin tv-ohjelma on MTV3:n sunnuntai-iltojen Tanssii tähtien kanssa. Ohjelmaa seuraa keskimäärin yli miljoona katsojaa eli joka viides suomalainen. Tanssikilpailu on noussut 11 tuotantokautensa mittaan iltauutisiakin suositummaksi.

TTK on niin rakastettu, että se jopa synnyttää uusia koko kansan tuntemia julkkiksia. Esimerkiksi tänä vuonna miljoonayleisö on ihastunut ujoon Hannes Suomiseen, joka oli ennen tanssiparketille astumistaan käytännössä tuntematon näyttelijä. TTK:n myötä Hannekselle on helppo ennustaa päärooleja niin televisiossa kuin valkokankaalla.

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa -kaunotar Kia Lehmuskoski: Minulle ollaan kateellisia, koska saan olla Hanneksen käsivarsilla!

TTK:n vetoapu ei riitä Diilille!

Diili

Hjallis Harkimo on jatkanut potkujen antamista Diilissä tänä syksynä. MTV3:n sunnuntai-illoissa nähtävä uusi kausi ei ole kuitenkaan löytänyt suurta yleisöä.

Edellytykset suurempiin katsojamääriin olisivat olemassa, sillä Diili nähdään heti Tanssii tähtien kanssa -suursuosikin jälkeen. Tästä huolimatta keskimäärin yli 700 000 ihmistä vaihtaa kanavaa Diilin alkaessa.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Pasi Murto, Nelonen, MTV ja Yle

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!