fbq
Rikos
15.03.2023 15:59
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Poliisi
Poliisilta hämmentävä avunpyyntö: ”Kansalaisuudestakaan ei ole varmuutta”
Rikos
15.03.2023 15:59
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

Kaakkois-Suomen poliisi pyytää kansalaisilta apua erikoisessa asiassa.

Poliisi on nimittäin julkaissut kuvan tummahiuksisesta miehestä, jonka tunnistamiseen kaivataan apua. Pyyntö ei sinällään ole erikoinen, mutta ihmeelliseksi asian tekee se, ettei viranomainen perustele pyyntöään millään tavalla.

Poliisi kertoo, että hahmon henkilöllisyyttä ei ole saatu käytössä olevilla keinoilla selvitettyä. Poliisin mukaan miestä ei epäillä rikoksesta.

Miehen kerrotaan liikkuneen Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen alueella tammi–helmikuussa 2023.

– Hän on 187 cm pitkä ja tummahiuksinen. Hänen kansalaisuudestaan ei ole varmuutta, hän voi olla suomalainen tai ulkomaalainen, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös: Toimittajan kommentti: Anneli Auerin alaikäiseen lapseen käytetty kuulustelutekniikka ei kestä päivänvaloa

Yleensä poliisi pyytää apua joko kadonneiden etsintään tai rikoksen selvittämisessä. Nyt ei ole ilmeisesti kysymys kummastakaan.

Seuraavana päivänä poliisi tiedotti, että miehen henkilöllisyys on saatu selville. Yhteydenottoja oli tullut runsaasti, ja niiden avulla asia on selvinnyt.

– Ilman kansalaisten aktiivisuutta emme olisi saaneet asiaa näin nopeasti ratkaistua.  Lämmin kiitos kaikille miehen henkilöllisyydestä vinkkejä poliisille antaneille. Emme tiedota aiheesta enempää. 

Juttua muokattu 16.3.2023 klo 16:22: Poistettu miehen kuva ja kerrottu hänen henkilöllisyytensä selvinneen.