fbq
Rikos
17.01.2022 18:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Turpinin perhe
Tältä ulostehelvetissä kasvanut Jordan Turpin näyttää nyt - kauhujen talosta paenneesta teinistä tuli TikTok-tähti
Rikos
17.01.2022 18:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Yhdysvaltalaiset David Allen Turpin ja hänen vaimonsa Louise Anna Turpin tuomittiin kolme vuotta sitten 25 vuodeksi vankilaan lastensa kiduttamisesta ja vapaudenriistosta.

Turpin
Louise Turpin kiusasi lapsiaan muun muassa ostamalla näille leluja, joita he eivät saaneet avata paketeistaan. Hän toi myös esille herkkuja, mutta ei antanut lasten syödä niitä.

Pariskunnalla on 13 lasta, joita he pitivät vangittuina ja nälkiintyneinä karmeissa oloissa kotonaan Kaliforniassa. Vanhemmat kahlitsivat lapsensa sänkyihin jopa kuukausiksi kerrallaan ja pahoinpitelivät heitä säännöllisesti. Lapsia ei päästetty kahleistaan edes vessaan, joten uloste peitti pinnat, ja talossa oli vaikea hengittää. Peseytymään lapset pääsivät kerran vuodessa.

Turpin
Yhden tyttären mukaan isä David Turpin oli yrittänyt useasti suudella häntä.

Karmeudet paljastuivat alkuvuonna 2018, kun perheen tuolloin 17-vuotiaan tyttären Jordanin onnistui paeta henkensä uhalla ja soittaa sisaruksilleen apua.

Selvisi, että talossa vankina olleet lapset olivat iältään 2-29-vuotiaita. Vaikka osa lapsista oli aikuisia, aliravitsemuksen ja traumaattisen kasvuympäristön takia he olivat jääneet alikehittyneiksi. Jopa aikuisten kuvailtiin näyttävän teini-ikäisiltä.

Vangitut lapset elivät suljettua elämää. Syyttäjän mukaan he joutuivat opettelemaan vapautumisensa jälkeen kaikki perustiedot elämästä.

Nuorempia lapsia sijoitettiin perheisiin, ja vanhemmat lapset muuttivat asumaan yhteiseen asuntoon.

Sisaruksensa kauhujen talosta pelastanut Jordan, 21, on nykyään TikTok-tähti. Hän vaikuttaa päässeen kiinni normaaliin arkeen karmeiden lapsuusvuosiensa jälkeen, The Sun uutisoi.

Jordan julkaisee sometilillään lähinnä tanssivideoita. Hänellä on lähes 500 000 someseuraajaa.

Jordanin sometilin esittelyteksti huokuu positiivisuutta.

- Rakastan auttaa muita! Rakastan tanssimista ja laulujen kirjoittamista!

- Kiitän kaikkia, jotka seuraavat ja ovat katsoneet videotani. Arvostan ja rakastan teitä tosi paljon, Jordan kiittelee seuraajiaan.

Hän on myös saanut kannustavaa palautetta somessa.

- Meidän kaikkien täytyy suojella häntä! Hän ansaitsee kaiken upean!

- Jordan on yksi kaikkien aikojen rohkeimmista tytöistä, ja nyt hänestä tulee nettisensaatio! Jumalan siunausta sinulle Jordan!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »