fbq
Rikos
11.01.2023 15:43
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Lehtikuva
kauppakeskus iso omena
Poliisi oikaisee: Ison Omenan uhri ei kuollut tukehtumalla
Rikos
11.01.2023 15:43
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Lehtikuva

35-vuotias nainen kuoli viime viikon lauantaina (7.1.) Espoon kauppakeskus Isossa Omenassa. 

Kaikki sai alkunsa, kun kauppakeskuksen vartijat saivat ilmoituksen häiriötä aiheuttaneesta naisesta. 

Vartijat puuttuivat tilanteeseen, ja pitivät naista voimakeinoin kiinni. Nainen kuoli vartijoiden voimankäytön aikana. Poliisi tutkii tapausta kuolemantuottamuksena.

Tänään keskiviikkona (11.1.) poliisi julkaisi tiedotteen, jonka mukaan nainen kuolinsyy ei alustavien tietojen mukaan ollut tukehtuminen.

– Esitutkintaa varten saadun oikeuslääketieteellisen alustavan lausunnon mukaan nainen ei ole menehtynyt tukehtumalla. Poliisi ei tiedota kuolinsyystä tarkemmin, sillä kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat salassa pidettäviä, tiedotteessa mainitaan.

Poliisin mukaan tapauksen alkutilannetta on selvitetty valvontatallenteiden perusteella.

Videotallenteelta on nähtävissä, että nainen käveli kauppakeskuksen käytävällä, kun häntä vastaan tuli kaksi järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvojat olivat aiemmin saaneet tiedon siitä, että naisen epäiltiin häiriköineen toista asiakasta.

Järjestyksenvalvojat pysäyttivät naisen, ja lyhyen keskustelun jälkeen he alkoivat poistaa häntä kauppakeskuksesta. Tämän jälkeen seurasi voimankäyttötilanne, jonka yksityiskohtia esitutkinnassa selvitetään.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista nimikkeellä kuolemantuottamus. Poliisi on kuullut tapaukseen liittyviä vartijoita sekä todistajia. Lisäksi vartijat paikalle pyytänyt henkilö on poliisin mukaan tavoitettu, ja häntä tullaan kuulustelemaan lähipäivinä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »