fbq
Rikos
09.05.2022 19:29
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Lotto
Kiskoivat lottovoittajalta miljoonia euroja – nyt huijarit saivat kovat linnatuomiot: taustalla rankkaa peliriippuvuutta ja väkivallalla uhkailua
Rikos
09.05.2022 19:29
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Vasta 26-vuotias nuorimies ehti nauttia vain viisi kuukautta 8 miljoonan euron lottovoitostaan, kun orimattilalainen yrittäjämies tekeytyi hänen tuttavakseen ja alkoi lypsää lottovoittajalta rahoja.

Nyt orimattilalainen ja hänen rikostoverinaan ollut toinen henkilö ovat saaneet tuomiot. Orimattilalainen yrittäjämies Toni Nyholm tuomittiin myös muista rötöksistä. Hän sai tuomiot yhteensä 18 eri rikoksesta. Hän oli syyllistynyt muun muassa useisiin törkeisiin petoksiin, törkeään kirjanpitorikokseen ja huumausainerikokseen.

Lue myös: Lottovoittajan karmea kohtalo: Menetti yli neljä miljoonaa euroa huijareille – ulosotossa jättisumma

Nyholm tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen, lisäksi hänet velvoitettiin suorittamaan lottovoittajalle 1 120 386 euron suuruinen summa aiheutuneesta taloudellisesta tappiosta.

Liikekumppanillekin vankeutta

Nyholmin liikekumppaniksi esitellylle miehelle tuli myös tuomio törkeästä petoksesta, velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että Nyholmin liikekumppani toi oikeudessa esiin sen, että hän on toiminut pelon ja uhan alaisena. Lisäksi hän on esitutkinnassa kertonut omasta osuudesta ja selventänyt rooliaan, mikä on edesauttanut rikoksen selvittämisessä.

Silti liikekumppani sai vankeutta 4 vuotta ja 3 kuukautta. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan 147 621 euroa lottovoittajalle.

Lue myös: Suomen kaunein Lotto-juontaja Suvi Hartlin täytti 40 ja julkaisi sensuellin seksikkäitä kuvia - huhheijaa, mikä vartalo!

Tappouhkauksia

Myös kolmas henkilö, ”lisäravinnemies”, sai tuomion lottovoittajan lypsämisestä. Tämä mies tutustui lottovoittajaan Nyholmin kautta, sillä tämä oli ”lisäravinnemiehelle” velkaa.

Aluksi ”lisäravinnemies” sai lottovoittajan sijoittamaan hänen maahantuomiinsa lisäravinteisiin. Tuo bisnestoiminta oli kuitenkin tekaistua.

Seuraavaksi ”lisäravinnemies” alkoi uhkailla lottovoittajaa ja tämän perhettä tappamisella, ampumisella ja liivijengiläisillä.

Lue myös: Lotto juhlii viisikymppisiään! Kerran voitto saatu ilman kuponkia – omakotitaloa rakentanut pariskunta yritti vedätystä!

Lottovoittaja koki ”lisäravinnemiehen” viestit todella uhkaavina. Hän muun muassa mietti, uskaltaako edes lähteä töihin. Kun ”lisäravinnemies” sai kuulla lottovoittajan menneen poliisin puheille, uhkailuviestejä alkoi tulla lisää.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi ”lisäravinnemiehen” törkeästä petoksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkailusta 1 vuodeksi ja 8 kuukaudeksi vankeuteen.

Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan lottovoittajalle 513 570 euroa takaisin.

Tuomiot eivät vielä ole lainvoimaisia.

Lue myös: Oho! Nainen teki vahingossa kaksi samaa lottoriviä ja voitti kaksinkertaisen potin!

Rankka peliriippuvuus

Lottovoittajan huijaamisen taustalla on monimutkainen rikosvyyhti, jossa päätekijän, orimattilalaisen Toni Nyholmin peliriippuvuus toimi rikosten alkusysäyksenä.

Nyholm ajautui rahapeliongelmaiseksi jo 17-vuotiaana.

Aluksi nuorukainen pelasi 500-1000 euron rahapanoksilla kuukaudessa. Tulojen kasvaessa hänen pelaamisensa lisääntyi ja jo 20-vuotiaana hän laittoi kuukaudessa peleihin rahaa 2000-5000 euroa.

Lue myös: Siivun 92 miljoonan Eurojackpot-voitosta missannut Jari palasi onnekkaaseen K-markettiin ja jatkoi lottoamista – työkaverit epäilevät salamiljonääriksi!

Rahoittaakseen peliongelmaansa, hän joutui ottamaan pikavippejä. Kun Nyholm ei selvinnyt enää pikavipeistään, hän menetti luottotietonsa.  

Lopulta hän joutui lainaamaan rahaa erinäisiltä ystäviltään. Vuonna 2013 Nyholmia ammuttiin kahdesti oikeaan jalkaan ja jätettiin lumihankeen velan perinnän yhteydessä. Hänet on usein myös hakattu pelivelkojen vuoksi.

Lue myös: Petkutti Kelaa! Sinkut paljaana -tähden rikostausta paljastui - tuomittiin petoksesta

Lottovoittajasta tuli varaton

Nyholm tutustui lottovoittajaan vuonna 2016 Facebookin vedonlyöntiryhmässä, tuolloin vihtiläinen lottovoittaja oli juuri kuitannut 8 miljoonan euron pääpotin.

Kaverukset ystävystyivät ja he kävivät yhdessä kasinolla ja pokeriturnauksissa.

Nyholm esitti lottovoittajalle tarvitsevansa rahaa firmaansa. Lottovoittaja ei kysellyt enempää, sillä ainakin alkuvaiheessa Nyholm maksoi velkojaan takaisin. Lisäksi lottovoittaja ei tiennyt uuden ystävänsä vakavasta peliongelmasta.

Lue myös: Nyt puhuu törkeästä petoksesta epäilty Cheekin ex-luottomies: ”Ai, sehän on mielenkiintoista”

Nyholm pyöritti isoa pelikassaa, sillä vuonna 2017 hän voitti 750 000 euroa ja seuraavana vuonna 1,2 miljoonaa euroa. Isoista voitoista huolimatta pelisaldo jäi miinukselle.

Loppuvaiheessa Nyholmin tarkoituksena oli kuitata lottovoittajalle velat pois vedonlyönnillä, siksi myös panokset kasvoivat. Nyholm pelasi 12-16 tuntia päivässä.

Hän piti puhelintaan koko ajan latauksessa, jotta voisi pelata. Hän meni jopa vessaan puhelimen kanssa, jotta yksikään vedonlyöntikohde ei jäisi huomiotta.

Kun suunnitelma ei onnistunut, Nyholm sortui useisiin rikoksiin.

Tällä hetkellä lottovoittaja on varaton mies, sillä hänellä on ulosottovelkaa hieman yli 300 000 euroa.

Lue myös: Huutokauppa jäädytettiin! Törkeästä petoksesta epäilty Sanna Kiiski vei lainaamansa arvoesineet kaniin

Tilaa Seiskan uutiskirje! »