fbq
Rikos
10.01.2023 14:45
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto
kuva paikalta
Esplanadin kaaharia epäillään nyt myös tapon yrityksestä
Rikos
10.01.2023 14:45
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto

Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtui viime vappuna järkyttävä kolari keskellä vappurientoja, kun kaahari vaaransi ihmishenkiä.

Mustaa Mercedes-Benziä kuljettanut mies ajoi ylinopeudella väkijoukkoon kello 19 aikaan illalla. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut tilanteessa, mutta useat ihmiset saivat lieviä vammoja.

Lue myös: Espan kohuttu turmakuski palasi someen - julkaisi hämmentävän päivityksen lonkeron kera: "Rakkaus tekee hulluksi"

Tänään tiistaina (10.1.) poliisi kertoi tiedotteessa, että tapauksen rikosnimikkeet ovat tarkentuneet. 34-vuotiasta miestä epäillään seuraavista rikoksista: tapon yritys, törkeän pahoinpitelyn yritys, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu poliisia vastaan.

Emme ole missään vaiheessa esitutkintaa epäilleet, että kuljettajan tarkoituksena olisi ollut osua ihmisiin tai ajoneuvoihin tahallaan. Kuitenkin vilkkaana aikana huomattavaa ylinopeutta keskustassa ajavan on miellettävä ja ymmärrettävä tekonsa vaarallisuus, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm sanoo tiedottessa.

Poliisin mukaan asia etenee lähitulevaisuudessa syyttäjälle. Ennen sitä tapaus lähtee loppulausuntokierrokselle rikoksesta epäillylle ja asianomistajille. Poliisi mainitsee tiedotteessa, että epäilty ja asianomistajat ovat halukkaita antamaan loppulausunnon.

Epäillylle määrättiin avustaja

Seiskan kertoi aiemmin, että epäillylle on määrätty puolustusasianajaja jo ennen kuin asiassa on nostettu syytteet.

Helsingin käräjäoikeus on vahvistanut asian Seiskalle. Päätöksen taustalla on käräjäoikeuden mukaan epäillyn terveydelliset syyt.

Lue myös: Espan turmakuski selittää erikoisesti kaahauskolarointiaan: ”Olen rakastunut ja se on ’huumannut’ minua”

Seiska on aiemmin kertonut, että epäilty on valtion virkamies. Hän on korkeasti koulutettu ekonomi ja valtiotieteiden maisteri. 

Hän on työskennellyt kymmenisen vuotta sitten Euroopan parlamentissa. Sen jälkeen epäilty on ollut ehdolla muun muassa aluevaaleissa Perussuomalaisten riveissä.

Mies tienasi viime vuonna 54 217 euron ansiotulot. Hänellä ei ollut pääomatuloa. Hän sai 678 euron palautukset.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »