Oho

Yksisarvinen ajelehti merelle - ratsastaja pelastettiin satojen metrien päässä rannasta!

07.07.2018 22:29

Iso-Britannian rannikkovartiosto sai erikoisen pelastustehtävän, kun heidän piti onkia yksisarvisen ratsastaja kuivalle maalle. Rannikkovartiolaitoksen etsintä- ja pelastushelikopteri paikansi yksisarvisen matkustajineen noin 400 metrin päässä rannasta. Yksisarvinen oli ajelehtinut Solentin salmeen, joka erottaa Wightsaaren Hampshiresta, ja on yksi maailman vilkkaimmista vesiväylistä.

Kesästä nauttivat uimarit eivät ole osanneet varautua koviin tuuliin, sillä yksisarvisen kyydissä henkilö oli vain yksi 15 ihmisestä, jotka rannikkovartiosto joutui pelastamaan  Southamptonissa yhden yön aikana. Toinen uhri ajelehti pinkin flamingon kyydissä. Kolme pelastusvenettä ja helikopteri keräsivät alueelta yhteensä 18 puhallettavaa lelua, jotka olivat ajelehtineet avomerelle. Viranomaisten mukaan jotkut lelut ovat ajelehtineet niin kauas, että ne rantautunevat Ranskan puolelle. Virkavalta muistuttaakin rannalla oleskelijoita siitä, että tuulet ja vuorovedet tekevät puhallettavien lelujen käytöstä merellä "kuolettavan vaarallista".

– Olemme pelastaneet lukuisia ihmisiä useilta rannoilta pitkin Hampshiren ja Sussexin rannikkoa. Jokainen heistä oli käyttänyt puhallettavia uimaleluja. Onneksi kaikki on toistaiseksi saatu pelastettua, sanoo rannikkovartioston edustaja Piers Stanbury

– Emme voi korostaa tarpeeksi korostaa sitä asiaa, että nämä lelut eivät sovellu käytettäväksi meressä... Ole kiltti, älä käytä niitä, älä vie niitä merelle. Puhallettavat uimalelut kuuluvat vain uima-altaaseen, eivät rannikolle.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!