Oho

Yhä useampi viriili seniori saa sukupuolitaudin!

08.10.2019 16:04

Tuoreet brittitilastot paljastavat, että sukupuolitaudit ovat yleistyneet ikäihmisten keskuudessa. Age UK:n julkaisema raportti osoittaa, että yli 65-vuotiaiden keskuudessa diagnosoitujen tartuntojen määrä on kasvanut 23 prosenttia sitten vuoden 2014.

Miehet riskiryhmässä

Iäkkäillä miehillä  diagnosoitiin maassa viime vuonna 2 108 sukupuolitautitartuntaa ja iäkkäillä naisilla 472. Tilastot paljastivat myös, että keski-ikäisillä miehillä oli lähes kolminkertainen sukupuolitautien riski verrattuna samanikäisiin naisiin. 45-64-vuotiailla miehillä diagnosoitiin vuoden 2018 aikana 23 943 tartuntaa, mikä on 18 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014. Samanikäisten naisten tartunnoissa havaittiin neljän prosentin kasvu.

Tauti ei ikää katso

Tilastot julkaistiin osana sosiaalisen median kampanjaa, jolla pyrittiin muistuttamaan, että sukupuolitautien riski koskee kaikkia ikäryhmiä. Vaikka on epäselvää, kuinka hyvin tilasto vastaa maailmanlaajuista trendiä, on selvää, etteivät sukupuolitaudit ole yksinomaan nuoremman väestön ongelma.

Age UK muistuttaakin, että julkisen terveydenhuollon ammattilaisten tulisi puhua seksuaaliterveydestä avoimesti myös iäkkäämpien potilaiden kanssa.

- Seksi on tärkeää monelle meistä vielä vanhanakin, mutta jostain syystä aihe on tabu. Se on sääli ja se tarkoittaa myös, että seksuaalisesti aktiivisilla vanhuksilla on suurempi sukupuolitartuntojen riski kuin heillä tarvitsisi olla, selittää järjestön edustaja, Caroline Abrahams Metro.co.uk:lle.

Lähde: Metro.co.uk

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!