Hyppää pääsisältöön

Viraalivideo vei käräjille - natsitervehdyksen koiralle opettanut mies tuomitaan viharikoksesta!

Mies, joka opetti koiransa tekemään natsitervehdyksen, on katsottu syylliseksi viharikoksesta. Mark Meechan, 30, julkaisi videopalvelu Youtubessa videon, jossa hän teetätti antisemitistisiä temppuja tyttöystävänsä koiralla. Huhtikuussa 2016 julkaistu video levisi sosiaalisessa mediassa, ja se on sittemmin kerännyt 3 miljoonaa katselukertaa.

Buddha-niminen mopsi osasi muun muassa tehdä Sieg Heil -tervehdyksen nostamalla oikean tassunsa ilmaan. Videosta tehtiin lukuisia ilmoituksia, joiden seurauksena poliisi pidätti Markin viharikoksesta epäiltynä. Oikeudessa esiintynyt mies vakuutti tehneensä videon vain ärsyttääkseen tyttöystäväänsä Suzanne Kellyä

– Syytetyllä on suvaitsevaisia ja liberaaleja näkemyksiä. Hänen tyttöystävällään ei ollut epäilystäkään, etteikö tämä olisi ollut esimerkki hänen huumorintajustaan, puolustus totesi.

Mark sanoi, että on "poikkeuksellisen huonoa onnea", että video sai niin paljon huomiota. Mies sanoi menettäneensä jo kahdeksan työpaikkaa videon takia. Hän pysyi kannassaan, että video oli tehty "komedian nimissä". Hän sanoi valinneensa videolleen mahdollisimman loukkaavia ilmaisuja ja eleitä, koska se teki videosta humoristisen. Ilmeisesti jopa kuuluisa juutalainen koomikko David Baddiel on ilmaissut tukensa Markille.

Oikeus ei kuitenkaan pitänyt miehen väitettä uskottavana, vaan hänet todettiin syyllistyneen viharikokseen. Mark kuulee tuomionsa ensi kuussa.

Lähde: The Independent, The JC

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!