Oho

Vessariita johti avioeroon!

22.08.2017 18:05

Intiassa nainen on eronnut miehestään, sillä tämä ei suostunut rakentamaan heidän kotiinsa vessaa.

24-vuotias nainen sai oikeudelta luvan erota miehestään, jonka kanssa hän ehti olla naimisissa viisi vuotta. Naisen piti hakea eroon lupaa oikeudesta Rajasthanin osavaltiossa, sillä Intian laki sallii avioeron ainoastaan tietyissä tapauksissa, kuten esimerkiksi perheväkivallan kohdalla.Tuomioistuimen katsoi, että pakottaminen ulkona ulostamiseen kävi kidutuksesta.

Tuomioistuin kuuli, että monet naiset alueen naiset joutuvat odottamaan pimeää, ennen kuin he pääsevät pelloille tekemään tarpeensa.

– Ostamme tupakkaa, viinaa ja matkapuhelimia, mutta emme muka ole valmiita rakentamaan wc-tiloja suojataksemme perheenjäsentemme ihmisarvoa, totesi eron myöntänyt tuomari.

– Kylässä elävien naisten on odotettava auringonlaskua, ennen kuin he voivat vastata luonnon kutsuun. Tämä ei ole ainoastaan fyysistä julmuutta, vaan myös loukkaa naisen häveliäisyyttä.

Vessojen puute aiheuttaa vaaraa

Vaikka monissa osissa Intiaa on tavallista, että ihmiset tekevät tarpeensa pelloille, tämä saattaa olla etenkin naisille varsin epämukavaa ja jopa vaarallista. Intian hallitus on luvannut rakentaa jokaiseen kotitalouteen wc-tilat vuoteen 2019 mennessä. Aloite on kuitenkin kohdannut myös vastustusta. Paikoissa, joissa käymälöitä on rakennettu, asukkaat ovat kieltäytyneet käyttämästä niitä.

Viime vuonna Unicef ​​arvioi, että noin puolet Intian populaatiosta ei käytä wc:tä.

Lähde: Times of India

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!