Oho

Vegaanien kakka on parasta - Yhdysvalloissa siitä jopa maksetaan!

14.09.2017 21:01

Vegaaneilla on jälleen yksi asia, mistä tuntea ylemmyyttä; heidän kakkansa on arvokkaampaa kuin muiden.

Ulosteensiirto on toimenpide, jossa potilaalle siirretään terveen luovuttajan ulostetta, jotta suoliston bakteerikanta saisiin palautettua normaaliksi. Toimenpide saattaa olla tarpeen esimerkiksi Crohnin tautia sairastaville. Usein toimenpiteessä käytetään lähiomaiselta saatua ulostetta, mutta myös ulkopuolisen luovuttajan käyttö on mahdollista. Nyt on ilmennyt, että vegaanista ruokavaliota noudattavan luovuttajan uloste on siirtoon ihanteellista.

Viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin erilaisia ruokavalioita noudattavia ihmisiä, ja havaittiin, että vegaanista ruokavaliota suosivilta henkilöiltä löytyi tervein bakteerikanta. Vegaaneilta löytyy todennäköisimmin terveellinen suolistobakteerikanta, kiitos heidän kasvisruokavalionsa, jossa on yleensä luonnostaan paljon kuitua. Kuidut puolestaan ovat elintärkeitä terveelle suolistonbakteerien tasapainolle. 

Tämän tiedon inspiroimana eläinoikeusjärjestö PETA on lanseerannut Yhdysvalloissa vegaaneille suunnatun ulosteenluovutuskampanjan. Vegaanit saavat ulostelahjoituksestaan myös 40 dollarin eli noin 33 euron palkkion.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!