Hyppää pääsisältöön

Vedenalainen shakki vaatii taitoja! Olisiko sinusta tähän peliin? Katso video!

Shakin pelaajaaminen vaatii loogista ajattelua, harkintakykyä, sekä ilmeisesti myös hyviä keuhkoja. Lontoossa kilpailtiin nimittäin vedenalaisessa shakissa World Dive Chess Championships-mestaruuskisoissa.

Vedenalainen shakkiturnaus järjestettiin Iso-Britannian pääkaupungissa viime viikonloppuna. Pelaajat sukelsivat vuorotellen veden alle tekemään siirtonsa laudalla, joka oli asetettu uima-altaan pohjalle. Kilpailun säännöt edellyttävät, että pelaajan on tehtävä siirtonsa ennen kuin hän palaa pintaan. Sukeltamisessa ei saanut käyttää apuvälineitä, kuten happitankkeja. Järjestäjien mukaan vesielementti tekee suosikkipelistä entistä haastavampaa ja fyysisempää. Lisäksi se tuo yleensä verkkaisesti etenevään peliin vauhtia ja jännitystä.  

Ottelut kestivät puolesta tunnista tuntiin. Päivän päätteeksi voittajaksi selviytyi britannialainen pelaaja, Rajko Vujatovic.

– Olen iloinen, että saan olla minkä tahansa lajin maailmanmestari, ja onhan se mahtavaa olla sukellusshakin maailmanmestari, Vujatovic kommentoi voittoaan:

– Onhan se aivan hullu laji, mutta ennen kaikkea se on hauskaa.

Lähde: WHTR


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!