Oho
Mormonikirkkoon kuuluvat vanhemmat uskoivat rukousten parantavaan voimaan.

Vanhemmat luottivat lääketieteen sijasta rukouksiin – vakavasti vammautunut tytär haastoi oikeuteen!

07.06.2017 15:00

Nuori nainen on vammautunut pysyvästi, sillä hänen vanhempansa luottivat lääketieteen sijaan rukouksiin. Nyt hän haluaa haastaa vanhempansa oikeuteen.

21-vuotiaalla Mariah Waltonilla on synnynnäinen sydänvika. Vika olisi ollut korjattavissa, mikäli se olisi hoidettu varhaisessa vaiheessa. Idahosta kotoisin olevan naisen vanhemmat eivät kuitenkaan uskoneet lääketieteeseen. Mormonikirkkoon kuuluva perhe ei suostunut viemään Mariahia lääkäriin. Sen sijaan vanhemmat päättivät rukoilla lapsensa parantumista.

Nyt Mariah on hengenvaarallisen sairautensa takia sairaalassa, missä hän odottaa sekä sydän- että keuhkosiirrettä.

– Keuhkojani polttelee, sillä en saa riittävästi happea. He rukoilivat puolestani. He sanoivat vain: ”Jumala parantaa sinut, sinun täytyy vain uskoa”, ja sen sellaista, Mariah kertoo.

– Luulenpa, että on aika asettaa heidät oikeudelliseen vastuuseen.

Kampanjoi uskolla parantamista vastaan

Mariahin sisko, Emily, yksi perheen kymmenestä lapsesta, sanoo vanhempiensa kehottaneen heitä rukoilemaan, että ”pahat henget poistuisivat” Mariahista. Mariahin äiti hoiti lastaan myös yrttien ja öljyjen avulla.

Nyt Mariah kampanjoi uskolla parantamista vastaan. Hän tukee uutta lakialoitetta, jossa esitetään, että kuolemanvaarassa olevat lapsille olisi pakko tarjota lääketieteellistä hoitoa. Tällä hetkellä Idahossa vallitsee laki, joka suojelee vanhempia, jotka uskon nojalla kieltäytyvät lääketieteellisistä hoitomuodoista. Vanhempia ei voi asettaa oikeudelliseen vastuuseen edes, jos heidän lapsensa menehtyy hoidettavissa olevaan sairauteen.

Lähde: KTVB

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!