fbq
Oho
19.04.2018 18:02
Teksti: Mariama Bah|Kuvat: HENRI JUVONEN
Henri Juvosen valokuva
Vain Suomessa: ammattisnoukkari Roope Tonteri rakensi omin käsin skeittirampin pyörivälle jäälautalle – katso upea video!
Oho
19.04.2018 18:02
Teksti: Mariama Bah|Kuvat: HENRI JUVONEN

Ammattilumilautailija Roope Tonteri nähtiin helmikuussa Peyongchangin talviolympialaisissa, joissa urallaan lukuisia MM-kultamitaleja voittaneen miehen slopestylen finaalipaikka jäi vain puolen pisteen päähän.  

Kun Roope palasi takaisin Suomeen, oli miehellä jo suunnitelma seuraavaa projektia varten. Lumilautailun lisäksi Roope on taitava skeittaaja ja mitaleitakin löytyy juniorisarjan SM-kisoista. Olympialaisten jälkeinen projekti liittyikin skeittaukseen, kun Roope alkoi työstää isänsä Pekka Tonterin kanssa näyttävää skeittiramppia Rapojärven jäälle. Ettei homma olisi liian helppo, jää leikattiin lautaksi ja laitettiin pyörimään perämoottorin avulla. 

Mukaan kutsuttiin Jaakko Ojanen, jonka kanssa Roope kuvasi aurinkoisessa Suomen talvipakkasessa. 

Lue lisää: Kurkista sisään ammattilumilautailija Eero Ettalan kattohuoneistoon - video!

henri juvonen

Mistä ajatus lähti jääkaruselli-projektin toteuttamiseen?

- Viime vuonna näin netissä videon missä hullut suomalaiset olivat rakentaneet pyöriviä jäälauttoja ja ajattelin, että vielä hullummat suomalaiset voisi vielä rakentaa skeittirampin sen päälle, haha.
 
Monesko ramppi tämä oli jonka olette rakentanee isäsi kanssa?

- Varmaan noin 15. Junnuna faija rakensi minulle minin takapihalle ja nyt minit syntyvät jo aikamoisella rutiinilla.

henri juvonen
 
Kun pätkää kuvattiin, ulkona oli suhteellisen rapeat pakkaset. Vaikuttiko kylmä ilma paljon skeittaamiseen? Entäs rampin pyöriminen?

- Kylmä sää vaikutti skeittaamiseen aika paljon, sillä skeittilaudat ei ole tehty tuollaisia säitä varten. Trukkien kumit jäätyivät kovassa pakkasessa joka teki kääntymisestä ja temppujen tekemisestä todella haastavaa. Rampin kääntyminen ei juurikaan vaikuttanut tekemiseen, sillä saatiin tehtyä jääkarusellista todella stabiili. Oli kyllä todella hieno kokemus skeitata rampilla!

 


Tilaa Seiskan uutiskirje! »