Oho
Serkuksilla todettiin sama syntymävika.

Vaikea leikkaus pelasti! 3-vuotiaat serkukset Reggie ja Honey Rose kärsivät samasta syntymäviasta!

11.12.2019 17:02

Englannin Grimsbyssä naapureina asuneet serkukset Michelle Aislin, 37, ja Kayley Newbold, 32, varttuivat samassa pihapiirissä. He ovat aina pitäneet toisiaan enemmän sisaruksina. Monet elämäntapahtumat on ikäerosta huolimatta koettu samaan aikaan, ja vaikka avioliitot veivät heidät kauemmaksi toisistaan, tiivis yhteydenpito jatkui. He tulivat raskaiksikin vain muutaman kuukauden välein nelisen vuotta sitten. Michellellä oli jo 16-vuotias tytär, ja Kayleylla kolme, ja kaikki terveitä.

Michelle ja Kayley ovat serkukset mutta ovat pitäneet toisiaan siskoina pienestä pitäen.
Michelle ja Kayley ovat serkukset mutta ovat pitäneet toisiaan siskoina pienestä pitäen.

 

Lue myös: Luut katoavat! 14-vuotiaan Natalian elimistö hylkii kalsiumia – ”En pysty syömään kiinteää ruokaa!”

Tuntien operaatio

Lääkärit huomasivat, että lapsella ei kehitys ollut kohdillaan Michellen 20. raskausviikolla.

– Vauvallamme todettiin sydämen hypoplastinen oireyhtymä. Lääkärit kertoivat, ettei vauvan sydämen vasen puolisko kehity kunnolla. Olin sokissa, ja kerroin tietysti diagnoosista Kayleylle.

Vaikka lääkäri vakuutti Michellelle, ettei oireyhtymä ole perinnöllinen, päätti Kayley-serkku silti mennä tutkimuksiin.

– Kayley järkyttyi yhtä paljon kuin minä, sillä myös hänen vauvansa sydän oli kehittynyt vain puoliksi. Lohdutin häntä parhaan kykyni mukaan. Hän sai toivoa, kun näki Reggien kasvavan kohdussani normaalisti.

Michelle synnytti Reggie-pojan normaalisti, ja jo muutama päivä myöhemmin vauvalle tehtiin sydänleikkaus. Poika selvisi kahdeksan tuntia kestäneestä operaatiosta, jossa hänen verenkiertojärjestelmänsä rakennettiin uusiksi.

– Ilman leikkausta poikani olisi menehtynyt muutamassa päivässä. Nykyisin tiedämme, että oireyhtymä on myös periytyvä.

Reggie syntyi kolme kuukautta ennen pikkuserkkuaan Honey Rosea. Kummankin sydänten vasemmat kammiot olivat jääneet kehittymättä, eikä verenkierto toiminut oikein.
Reggie syntyi kolme kuukautta ennen pikkuserkkuaan Honey Rosea. Kummankin sydänten vasemmat kammiot olivat jääneet kehittymättä, eikä verenkierto toiminut oikein.

 

Lue myös: Helikopterilla sairaalaan! Sarah, 17, koki järkytyksen balettitunnilla – harvinainen oireyhtymä hankaloittaa arkiaskareita!

Lääkäri ei antanut toivoa

Kolme kuukautta myöhemmin oli Honey Rosen vuoro syntyä, mutta eri sairaalassa kuin Reggie. Vastaava lääkäri ei halunnut leikata vastasyntynyttä vaan sanoi, ettei tyttö selviäisi.

Kayley raivostui ja vaati Michelle-serkkunsa paikalle Reggie-vauva ja leikkauskertomukset mukanaan.

– En hyväksynyt vastaväitteitä, ja minulla oli Reggiessä heille elävä todiste! Vaadin häntä lähettämään meidät Reggien hoitaneeseen sairaalaan, jossa uskalletaan tehdä vaikeammatkin operaatiot. Lääkärin oli lopulta pakko suostua, ja pääsimme viime hetkillä St. Andrew’n yliopistolliseen sairaalaan.

Kolmevuotiaat pikkuserkut Reggie ja Honey odottavat viimeisiä sydänleikkauksiaan. He ovat kehittyneet lähes normaalisti.
Kolmevuotiaat pikkuserkut Reggie ja Honey odottavat viimeisiä sydänleikkauksiaan. He ovat kehittyneet lähes normaalisti.

 

Lue myös: Tiffany, 41, kärsii harvinaisesta sairaudesta – keho kuin 328-vuotiaalla: ”Veljeni kuoltua aloin surra sairauttani”

Maailmassa on elossa noin 5 000 samankaltaista hypoplastia- eli vajaakehittyneen sydämen vasemman puolen oireyhtymää sairastavaa lasta. Suomessa heitä on syntynyt 15.

Lähes normaalisti kehittyneet pikkuserkut odottavat nyt viimeisiä sydänoperaatioitaan. He joutuvat käymään säännöllisesti kontrolleissa, jonne heille varataan peräkkäiset ajat.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: Gary Roberts Photography

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!