Anne Dahl

Vaasalainen Anne auttaa lemmikkejä – ”Minulla oli kahden vuoden aikana 163 hoitokissaa”

Oho | 25.12.2020 19:02

Vaasalainen Anne Dahl oli yhdeksänvuotias sanoessaan isälleen haluavansa kissan. Muussa tapauksessa hän kävelisi kesämökiltä Oravaisilta kotiin Vaasaan.

– Siinä oli noin kaksi kilometriä pitkä hiekkatie, joka vei valtatielle. Koska en saanut kissaa, lähdin kävelemään tietä pitkin. Isä tuli perässä autolla ja lopulta suostui hankkimaan kissan, Anne muistelee nauraen.

Tuosta hetkestä on nyt neljäkymmentä vuotta. Siitä asti Annella on aina ollut kissa, ja tälläkin hetkellä kotitalossa temmeltää kahdeksan karvatassua.

– Suurin osa niistä on tullut minulle Vaasan kissatalolta, jossa itsekin olen töissä vapaaehtoisena.

Kaikki eläimet ovat tervetulleita Annen luo. – Hoidossa on ollut koiriakin, lisäksi ruokin siilejä. Välillä tuntuu, että eläinrakkauteni menee överiksi, Anne nauraa.
Kaikki eläimet ovat tervetulleita Annen luo. – Hoidossa on ollut koiriakin, lisäksi ruokin siilejä. Välillä tuntuu, että eläinrakkauteni menee överiksi, Anne nauraa.

Aamut jännittivät

Anne on työskennellyt kissatalolla jo pitkään. Hänellä on myös itsellään ollut kotonaan hoitokissoja.

– Kahden vuoden aikana minulla oli yhteensä 163 hoitokissaa, enimmillään 23 yhtä aikaa. Nyt taloni on sen verran huonossa kunnossa, että en voi hoitokissoja enää ottaa.

Hoitokissojen pitäminen oli antoisaa, mutta myös rankkaa.

– Jos joku oli sairaana, jouduin aamuisin jännittämään, että onko se siellä jo kylmänä. Jonkun verran niitä menehtyikin tai jouduttiin lopettamaan. Suurin osa sai kuitenkin omat kodit.

Palkitsevinta Annesta onkin, kun löytökissa saa oman kodin.

– Ihanaa, että ne saavat uuden mahdollisuuden.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!