fbq
Oho
26.07.2017 18:12
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Väärinymmärrettyjen eläimien ystävä - saammeko esitellä: tässä on Hyeenamies Abbas!
Oho
26.07.2017 18:12
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Hyeenat kulkevat öisin Hararin kaduilla, Etiopiassa etsien roskien seasta ruokaa. Asukkaat eivät kuitenkaan ole peloissaan, sillä heillä on Abbas Yusuf, hyeenakuiskaaja.

Yusuf oppi taidon isältään, Mume Sallehilta, joka ruokki hyeenoja 45 vuoden ajan ennen kuin hän luovutti työn poikansa kontolle 13 vuotta sitten. 

– Hyeenat eivät ole hyökänneet Hararin asukkaiden kimppuun sen jälkeen, kun isäni alkoi ruokkia niitä, ellei niiden omia jälkeläisiä ole vahingoitettu, Hyeenamies-lempinimellä paikallisten joukossa tunnettu Yusuf kertoo.

– Isäni on kiitollinen siitä, että jatkoin hänen aloittamaansa hyvää työtä, ja minä tulen siirtämään sen eteenpäin omille lapsilleni, kun vanhenen. 

Abbas on antanut hyeenoille nimet niiden käytöksen ja ulkomuodon perusteella. Kaupungissa asustelevat muun muassa Dabbassoo, eli Karvainen, Tuqan Dilii, eli Laiska, ja Qallaa, eli Laiheliini. Yusufista on tullut todellinen vetonaula, ja turistit parveilevat katsomaan, kun hän ruokkii eläimiä. Todistaakseen turisteille, ettei hyeenoja tarvitse pelätä, Yusuf ruokkii niitä suoraan suustaan.

– Minulla on Jumalan suoma etuoikeus toimia ystävänä näille väärinymmärretyille eläimille, hän hehkuttaa:

– Minulla on talossani hyeenan poikanen ja se asuu makuuhuoneessani, enkä ole huolissani siitä, että se purisi minua nukkuessani. 

Lähde: The Huffington Post