Oho

Vaarallista! Yhä useampi seniori-ikäinen käyttää kokaiinia Isossa-Britanniassa!

12.11.2019 13:06

Yhdistyneen kuningaskunnan julkisen terveydenhuoltojärjestelmä NHS:n tuore raportti paljastaa, että kokaiinia käyttävien ikäihmisten määrä on kasvussa. Jopa yli 90-vuotiaiden, sairaalahoitoa vaatineiden kokaiinin käyttäjien määrä on lisääntynyt viime vuosikymmenen aikana räjähdysmäisesti.

Raportissa kerrotaan, että yli 50-vuotiaiden, kokaiinin käyttöön liittyvien mielenterveyshäiriöiden vuoksi sairaalaan hakeutuneiden potilaiden lukumäärä nousi vuosina 2018-1919 peräti 800 prosentilla kymmenen vuoden takaisesta. Viime vuonna heitä hakeutui hoitoon yhteensä 1460. Yli 60-vuotiaita potilaita hoidettiin sairaalassa 379, kun vuosina 2008-2009 vastaava luku oli vain 45. 90–99-vuotiaita potilaita hoidettiin viime vuonna kymmenisen kappaletta.

Asiantuntijat arvelevat, että vanhusten lisääntyneen kokaiinin käytön taustalla vaikuttavat muun muassa aineen hintojen lasku sekä se, että ihmiset elävät entistä pidempään. Royal College of Psychiatrists-organisaation tohtori  Emily Finch, pitää raportin lukuja "erittäin huolestuttavina".

– Ihmiset eivät ymmärrä, että kokaiinin käyttö voi aiheuttaa mielenterveysongelmia, jotka johtavat niin huonoon oloon, että ihmiset tarvitsevat sairaalahoitoa.

Lähde: Metro.co.uk

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!