Skip to main content
Olut voikin olla hyödyksi muistille

Uusi väite: olut parantaakin muistia?

Joitko niin, että muisti meni? Skotlantilaistutkijat vakuuttavat, että alkoholi ei välttämättä aina ole haitaksi muistille. 

Tutkijat näyttivät koehenkilöille videopätkän fiktiivisestä rikoksesta. Tämän jälkeen yhdelle ryhmälle juotettiin olutta ja toiselle ryhmälle ei. Kolmannelle ryhmälle tutkijat uskottelivat antavansa alkoholitonta olutta, mutta todellisuudessa heille tarjoiltiin tavallista olutta.

Tämän jälkeen koehenkilöille annettiin tietoja, jotka olivat ristiriidassa heidän aiemmin näkemänsä videon kanssa. Kävi ilmi, että molemmat olutta nauttineet ryhmät huomasivat väärän tiedon todennäköisemmin kuin raitis ryhmä.

Tutkijat arvelevat syyksi, että alkoholi saattaa vähentää uusien muistojen muodostumista, mutta suojella olemassa olevia muistoja, tehden niistä vähemmän alttiita häiriötekijöille. Havainnot viittaavat siihen, että alkoholilla voi joissakin tapauksissa olla suotuisia vaikutuksia esimerkiksi silminnäkijöiden kertomuksiin, sillä se suojaa muistia harhaanjohtavilta, tapahtuman jälkeisiltä tiedoilta.

Lähde: PubMed


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!