Hyppää pääsisältöön
Ihmiset suosivat valkoisia robotteja.

Uskomatonta, ihmiset ovat rasistisia mustia robotteja kohtaan!

Valitettavasti rasismista ei ole tähänkään päivään mennessä päästy eroon, ja asiantuntijoiden mukaan sen odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, huipputeknologian kehittyessä ja yleistyessä rasismi tulee todennäköisesti heijastumaan jopa robotteihin.

Kansainvälinen asiantuntijoiden ryhmä on juuri julkaissut tutkimustuloksensa, joiden mukaan ihmisillä on ennakkoluuloja mustia robotteja kohtaan. Tutkijoiden mukaan valtaosa heidän kokeeseensa osallistuneista ihmisistä liitti robotin johonkin etnisyyteen sen värin perusteella. Mikä huolestuttavampaa, ihmiset ampuivat todennäköisemmin robotteja, jotka he mielsivät tummaihoisiksi. Tutkijat käyttivät klassista shooter bias-testiä, joka on suunniteltu paljastamaan, miten ihmisten ennakkoasenteet vaikuttavat heidän liipasinherkkyyteensä. Tutkijat loivat useita robottiagentteja useissa eri sävyissä.

– Osallistujat ampuivat nopeammin aseistettua mustaa agenttia, kuin aseistettua valkoista agenttia, ja samalla he pidättäytyivät ampumasta nopeammin silloin, kun he näkivät aseistamattoman valkoisen agentin, verrattuna aseettomaan mustaan agenttiin.

Tulokset toimivat selkeänä on osoituksena rasismista tummaihoisia kohtaan, olipa kyseessä sitten ihminen tai tummaihoiseksi miellettävä robotti. Tällä hetkellä valtaosa olemassaolevista roboteista on väritykseltään joko valkoisia tai metallisia. Tutkijoiden mukaan monimuotoisuuden puute robottien keskuudessa onkin huolestuttavaa.

– Etnisen monimuotoisuuden puutteen robottien joukossa voidaan olettaa tuovan mukanaan kaikki samat ongelmat, jotka liittyvät monimuotoisuuden puuttumiseen muilla aloilla, tutkijat toteavat:

– Tuomitsemme ihmisiä yhteiskunnallisten stereotypioiden perusteella... Sosiaaliset stereotypiat ilmenevät joskus esimerkiksi syrjinnän muodossa. 

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!