Oho

Uskomatonta: Jopa 259 ihmistä on kuollut selfien takia 6 vuoden aikana! "Niihin liittyvä käyttäytyminen on vaarallista"

04.10.2018 21:01

All India Institute of Medical Sciencesin suuri, selfieiden aiheuttamia kuolemantapauksia kartoittava raportti kirjasi 259 kuolemaa lokakuun 2011 ja marraskuun 2017 välisenä aikana.

Kuolemantapauksiin, jotka ovat saaneet lempinimen "selficide", lukeutui muun muassa hukkumisia, putoamisia ja liikenneonnettomuuksia. Vaikka tutkijat myöntävät, että selfiet ovat "tärkeä itseilmaisun muoto", he varoittavat, että niihin liittyvien kuolemien määrä on kasvanut "eksponentiaalisesti". He vaativatkin joillekin alueille, tiukkoja selfie-kieltoja ehkäisemään uusia kuolemantapauksia.

– Selfiet eivät sellaisenaan ole haitallisia, mutta niihin liittyvä käyttäytyminen on vaarallista, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Agam Bansal:

– Selfiekieltoja pitäisi asettaa monille alueille, etenkin vesistöjen, vuorien ja korkeiden rakennusten lähelle, jotta voisimme vähentää selfiekuolemien esiintyvyyttä.

Miehillä on huomattavasti suurempi riski kuolla selfietä ottaessa, kuin naisten. Noin 72,5% raportoiduista uhreista oli miehiä ja vain 27,5% naisia. Suurimman riskiryhmän muodostivat 20–29-vuotiaat. Lähes puolet selfieihin liittyvistä kuolemantapauksista tapahtui tässä ikäryhmästä. Toiseksi eniten niitä sattui 10–19-vuotiaiden joukossa (36%). Eniten onnettomuuksia sattui raportin mukaan Intiassa. Goa esittelikin kesäkuussa joukon virallisia alueita, joilla selfieden ottaminen on kiellettyä. Myös Venäjä, Yhdysvallat ja Pakistan osoittautuivat selfieiden ottajien kannalta vaarallisisiksi paikoiksi. 

Suurin osa selfiekuolemista oli hukkumisia (70), liikenneonnettomuuksia (51), putoamisia (48) ja tulipalossa kuolemia (48). Kahdeksan raportoitua tapausta liittyi eläimiin, 16 sähköiskuihin ja 11 ampuma-aseisiin. Tohtori Bansal muistuttaa kuitenkin, että raportoidut tapaukset ovat ainoastaan "jäävuoren huippu" ja valtaosa selfie-kuolemista jää raportoimatta. Koska selfien ottoa ei hyväksytä viralliseksi kuolinsyyksi, moni kuolemantapaus on jäänyt raportista.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!