Oho

Uberiin luotetaan enemmän kuin ambulanssiin!

30.12.2017 21:41

Suomessa Uber ei saanut kovinkaan lämmintä vastaanottoa, mutta maailmalla Uberiin luotetaan jo enemmän kuin ambulansseihin. Sen sijaan, että he soittaisivat hätänumeroon, yhä useampi tilaa Uberin päästäkseen nopeasti sairaalaan, paljastaa tutkimus.

Kansasin yliopisto julkaisi tässä kuussa tutkimuksen, joka kattoi yhteensä 766 Yhdysvaltain kaupunkia. Tutkijoiden mukaan varsin moni on alkanut käyttää henkilökuljetuspalvelua ambulanssin sijaan. Apulaisprofessori David Slusky ja tohtori Leon Moskatel totesivat tutkimuksessaan, että ambulanssin käyttö vähentyi "vähintään" 7 prosenttiyksikköä Uberin tultua kuvioihin. Tutkijoiden käyttämä data on vuosilta 2013-2015.

– Luulen, että luku nousee vielä hieman, ja vakautuu noin 10-15 prosenttiin, kun Uber jatkaa laajentumistaan vaihtoehtoisena kulkuvälineenä, tohtori Moskatel kommentoi.

Uber on vastannut tutkimustuloksiin toteamalla, ettei palvelun tulisi korvata ambulanssia todellisessa hätätilanteessa.

– Olemme kiitollisia siitä, että palvelu on auttanut ihmisiä pääsemään perille silloin, kun tarve siihen on suurin, sanoo Uberin tiedottaja Andrew Hasbun:

– On kuitenkin tärkeää muistaa, ettei Uber ei ole korvike lainvalvonta- tai lääketieteen ammattilaisille. Hätätapauksen sattuessa, kannustamme ihmisiä aina soittamaan hätänumeroon.

Lähde: Men's Health

 
Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!