Oho
Wakanda on fiktiivinen maa.

USA listasi kuvitteellisen Wakandan kauppakumppaniksi - lue vastuuministeriön kommentti!

19.12.2019 13:32

Wakandaan sijoittuva supersankarileffa Black Panther oli yksi viime vuoden suurista yleisösuosikeista. Harva olisi kuitenkaan arvannut, että Wakanda solmisi menestyksen siivittämänä vapaakauppasopimuksen Yhdysvaltojen kanssa. Fanit saivatkin hieraista silmiään, kun kävi ilmi, että Yhdysvaltain maatalousministeriö on listannut Wakandan maan kauppakumppaniksi.

Twitter-käyttäjä Francis Tseng huomautti 18. joulukuuta julkaisemassaan viestissä, että Wakanda mainitaan maatalousministeriön verkkosivulla. Tseng julkaisi kuvakaappauksen sivulta, jossa maa on listattu Yhdysvaltain kauppakumppaneihin muun muassa Kolumbian ja Perun rinnalla. Sivulla kerrotaan muun muassa Wakandan tarjoamista hyödykkeistä, kuten kahvista ja eteerisetä öljyistä. Erikoisen asiasta tekee tietenkin se, että Wakanda on täysin kuvitteellinen maa. 

Yhdysvaltain maatalousministeriön edustaja Mike Illenberg kertoi UPI:n mukaan, että kyseessä on virhe. Wakandaa oli käytetty järjestelmän testaamiseen, mutta se oli unohdettu poistaa sivulta. 

– Henkilöstö on käyttänyt testitiedostoja varmistaakseen, että järjestelmä toimii oikein. Wakandan tiedot olisi pitänyt poistaa heti testin jälkeen ja ne on nyt poistettu.

Lähde: UPI

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!