Hyppää pääsisältöön
Mies etsi krapulalääkettä.

Työ se on tämäkin: Mies juopotteli vuoden löytääkseen parhaan krapulalääkkeen!

Shaughnessy Bishop-Stall on kirjailija, professori ja entinen baarin omistaja. Kun Torontossa asuva mies yhdisti kaikki kolme osaamisaluettaan, oli seurauksena vuoden ryyppyputki tietokirjallisuuden nimissä.

Bishop-Stall teki yhden miehen tutkimuksen siitä, mikä on maailman tehokkain krapulalääke. Tulokset ovat luettavissa hänen uudesta kirjastaan, Hungover: The Morning After and One Man’s Quest for the Cure.

Lääketieteen tarjoamiin vastauksiin aiheesta pettynyt mies päätti selvittää itse, mikä hänen krapulansa voisi parantaa. Tutkiakseen hoitokeinoja, oli Bishop-Stallin toki ensin hankkiuduttava krapulaan. Niinpä hän vietti vuoden aikana lukuisia iltoja juoden itsensä vahvaan humalaan. Seuraavat aamut hän kirjasi krapulaoireidensa voimakkuutta. Seuraavana iltana hän joi tarkalleen saman määrän alkoholia ja kokeili jotakin krapulalääkkeeksi povattua ainetta. Hän kokeili satoja niksejä suonensisäistä nesteytyksestä erikoisempiin vaihtoehtoihin, kuten säilöttyihinn lampaan silmiin.

Bishop-Stall myöntää, että ryyppyputki vaati veronsa:

– Melko lailla kaikki terveyteni osa-alueet kokivat kovan kolauksen vuoden aikana. Minulle kertyi painoa, verenkierron kanssa ilmeni ongelmia ja mielenterveyteni kärsi myös.

Hänen tutkimuksensa kuitenkin tuotti tulosta. Mies paljastaa kirjassaan, että hän löysi kuin löysikin hyvin tehokkaan lääkkeen krapulaan. Hänen mukaansa taianomainen lääke oli "suuri annos" (noin 1 500 milligrammaa) N-asetyylikysteiiniä.

Bishop-Stallin mukaan ilman reseptiä apteekista saatavaa aminohappoa tuli nauttia "viimeisen juoman jälkeen, juuri ennen sammumista". Tehokkaimmat vaikutukset olivat miehen mukaan silloin, kun sen ohella nautittiin B1-, B6- ja B12-vitamiineja. Myös Frankincense-suitsuke ja maarianohdake tarjosivat kirjan mukaan apua.

Asiantuntija arvioi

Gastroenterologi Edward Goldberg uskoo, että N-asetyylikysteiini ja maarianohdake voivat lievittää oireita. Hänen mukaansa ne on kuitenkin tarkoitettu alkoholistille, joka kärsii maksavaurioista. Tavalliselle juhlijalle riittää hänen mukaansa nesteytys. Bishop-Stall on osittain samoilla linjoilla. Kuten hän toteaa kirjassaan, haluammeko todella elää maailmassa, jossa "kaikki voivat juoda niin paljon kuin haluavat ilman seuraamuksia"?

Lähde: New York Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!