Oho
Moni pitää kameran kiinni videopuheluiden aikana.

Tuttua sinullekin? Joka kymmenes etätyöläinen ei viitsi pukea vaatteita päälle videokokouksia varten!

31.03.2020 13:32

Kaikki, joilla siihen on mahdollisuus, tekevät nyt töitä kotoa käsin. Kotona arki on erilaista kuin toimistolla, eivätkä esimerkiksi työpisteen ja pukukoodien kriteerit päde samalla tavalla. Yhdysvalloissa tehdyn kyselyn mukaan moni ei edes vaivaudu pukemaan vaatteita ylleen videokokouksia varten. 

Interaktiivinen esitystyökalu Mentimeter haastatteli 1500 henkilöä, jotka tekevät töitä kotia käsin COVID-19-pandemian aikana. Kyselyyn vastanneista 44 prosenttia kertoi pukevansa asiallisemmat vaatteet ylleen, jos luvassa oli videokokouksia. 16 prosenttia sanoi jopa sisustaneensa työpistettään uudestaan niin, että se näyttäisi ammattimaisemmalta videpuheluissa. Sen sijaan 12 prosenttia vastaajista myönsi, että he hoitavat Zoom-, Skype- ja Google Hangouts-kokoukset alasti tai vähissä vaatteissa, ja pitävät suosiolla oman kameransa kiinni puhelun aikana. 

11 prosenttia vastaajista kertoi nähneensä kollegoidensa videopuheluissa jotain sellaista, jota he pitivät epäammattimaisena.

Lähde: UPI

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!