fbq
Oho
28.02.2020 10:32
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Roskaruoka ei ole hyväksi spermalle.
Tutkittu juttu: Roskaruoka vähentää siittiöitä miehillä!
Oho
28.02.2020 10:32
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Uuden tutkimuksen mukaan roskaruoka vaikuttaa negatiivisesti siemennesteen laatuun. Tutkijoiden mukaan miehillä, jotka syövät säännöllisesti roskaruokaa, on todennäköisesti pienemmät kivekset ja alhaisempi siittiötiheys kuin terveellistä ruokavaliota noudattavilla miehillä. 

Tutkimus

Harvardin yliopiston tutkijat analysoivat 2935 miehen ruokavaliota ja terveystietoja. Lisäksi he mittasivat osallistujien kivesten tilavuuden ja siittiötiheyden, sekä tutkivat siittiöiden muotoa ja liikkuvuutta. Terveellistä ruokavaliota noudattavilla miehillä siittiötiheys oli keskimäärin 167 miljoonaa siittiötä lastia kohden ja heidän kivestensä tilavuus oli keskimäärin 13,7 millilitraa. Miesten, jotka söivät säännöllisesti prosessoitua ruokaa ja punaista lihaa, siittiötiheys oli keskimäärin oli vain 122 miljoonaa ja kivesten tilavuus 13,1 millilitraa.

Tutkimusta johtaneen tohtori Feiby Nassanin mukaan perheenlisäyksestä haaveilevat miehet voivat parantaa siemennesteensä laatua noudattamalla tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti kalaa, kanaa, hedelmiä ja vihanneksia.

The Sun