fbq
Oho
17.04.2017 09:00
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Hiukkaskiihdytin olisi karu tapa kuolla.
Tutkijat listasivat maailman viisi karuinta kuolintapaa - nämä eivät ole hyviä tapoja lähteä!
Oho
17.04.2017 09:00
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Todella miellyttävää tapaa kuolla ei välttämättä ole olemassakaan, mutta jotkut tavat ovat erityisen karuja. Tutkija Paul Doherty ja kirjailija Cody Casey ovat tutkineet harvinaisen ikäviä tapoja kuolla.

He kertovat löydöksistään And Then You’re Dead -kirjassa. Alla niistä viisi.

1. Mariaanien hauta

Mariaanien haudan pohjalle vajoaminen olisi kieltämättä ikävää. Toki ihminen hukkuisi jo paljon ennen pohjalle pääsyä. Noin 10 900 metrin syvyydessä kuitenkin odottaisi kaksikon mukaan "mielenkiintoisempi kuolema". Koska valtaosa ihmiskehosta on vettä, säilyttäisi se muotonsa. Sen sijaan ilmaa sisältävät osat kuten nenäontelo ja keuhkot paine murskaisi nopeasti. Koska ruumissa ei olisi ilmaa, ei se nousisi takaisin pintaan. Sen sijaan se jäisi todennäköisesti pohjalle bakteerien syötäväksi.

2. Putoava hissi

Ilmeisesti hyppääminen putoavassa hississä ei ole toimiva eloonjäämistaktiikka. Sen sijaan Doherty ja Casey neuvovat makaamaan selällään, jotta G-voimat jakautuisivat tasaisesti ympäri kehoa. Mikäli ihminen seisoo, jatkaisivat elimet putoamistaan, vaikka keho pysähtyy.

3. Neutronitähti

Tämä kuolintapa vaatii hieman odottelua, sillä tähden on tultava elinkaarensa loppuun, ennen kuin kyseinen skenaario on mahdollinen. Luhistuvassa tähdessä sanotaan olevan noin kahden auringon massa tiivistettynä yhden kaupungin kokoon. Jos pelkkä säteily ei tappaisi ihmistä, osoittautuisi painovoima kohtalokkaaksi.

– Painovoima on vahvempi lähietäisyydeltä ja heikompi kauempana. Tämä tarkoittaa, että jos pääsi on suunnattu kohti neutronitähtieä, tähti vetää sitä puoleensa paljon voimakkaammin kuin jalkojasi, ja painovoima repii sinut kappaleiksi, tutkijat selittävät.

4. Hiukkaskiihdytin

Tämä skenaario oli lähellä tapahtua tutkija Anatoli Bugorskille, joka kuitenkin selvisi tilanteesta osittain halvaantuneilla kasvoilla.

– Se, kuolisitko vai et, riippuisi hiukkaskiihdyttimen voimakkuudesta ja säteilyn määrästä. Bugorskin tapauksessa hiukkaskiihdytin oli sata kertaa vähemmän tehokkaampi kuin maailman suurin hiukkaskiihdytin, CERNin suuri hadronitörmäytin (LHC)... Koska Bugorski lähes kuoli säteilyyn, uskomme, että LHC olisi tappava.

5. Reikä maapallon läpi

Reikä maapallon läpi saattaa kuulostaa nopealta tavalta matkustaa maapallon toiselle puolelle. Todellisuudessa reikään hyppääminen jäisi kuitenkin viimeiseksi teoksi. Maanpinta liikkuu satoja kilometrejä tunnissa, mutta maapallon keskus ei, joten ihmiskeho hankautuisi reiän seinämään 1 288 kilometrin tuntinopeudella. Lisäksi ihminen paistuisi kuumuudessa maapallon keskustaa lähestyessä.

Lähde: Metro.co.uk

Tilaa Seiskan uutiskirje! »