Oho

Turvapaikanhakijoiden auttaminen teki Merikievarin tanssipaikasta tunnetusta Satu Vähätalosta kohuyrittäjän – ”Ihmiset puhuivat tosi rajuja juttuja”

18.11.2020 18:44

Legendaarisen tanssipaikka Merikievarin pitkäaikainen yrittäjä Satu Vähätalo, 39, joutui tekemään viime joulukuussa raskaan päätöksen. Laskupino pöydällä kasvoi, eikä kaikkensa antanut yrittäjä enää selvinnyt siitä. Oli pakko luovuttaa.

– Meillä meni vuosi vuodelta huonommin, mutta olin aina vain yrittänyt löytää sen seuraavan oljenkorren. Yhtään kiveä en jättänyt kääntämättä. Lopulta tajusin, että en voi jatkaa elämääni niin, että sydän kipeänä odotan mitä postilaatikosta seuraavaksi tulee, Satu huokaa.

Lue myös: Legendaarisen tanssipaikka Merikievarin konkurssin tehnyt yrittäjä Satu Vähätalo: Velkaa jäi omakotitalon verran!

– Olen todella kiitollinen perheelleni ja ystävilleni kaikesta tuesta. Ilman heitä en olisi jaksanut, Satu sanoo.
– Olen todella kiitollinen perheelleni ja ystävilleni kaikesta tuesta. Ilman heitä en olisi jaksanut, Satu sanoo.

Ilkeitä juoruja

Vuosien taloushuolet ja pelko tulevaisuudesta vaikuttivat myös Sadun terveyteen. Vuonna 2015 hän masentui ja sairastui työuupumukseen, mutta yrittäjä ei voinut jäädä sairauslomalle.

– Olin silloin siinä pisteessä, että en edes nauranut moneen kuukauteen. Kulut pyörivät, mutta paikka oli tyhjä. Perustin silloin Merikievariin turvapaikanhakijoille hätämajoitusyksikön, se oli taas vain yksi tapa yrittää selvitä yhden talven yli.

Pienellä paikkakunnalla turvapaikanhakijoita ei katsottu hyvällä, ja Satu saikin pian kohuyrittäjän maineen.

– Kaikki meni hienosti, mitään ongelmia ei ollut. Silti ihmiset puhuivat minusta todella rajuja juttuja. Juoruttiin esimerkiksi, että minut olisi joukkoraiskattu, Satu hymähtää.

Lue myös: Huumekohussa ryvettyneen Jari Sillanpään keikasta nousi kohu – legendaarista tanssipaikkaa pyörittänyt Satu Vähätalo perustelee päätöstään: ”Halusin työllistää bändiä”

Konkurssi muutti Sadun elämään. – Jäin täysin tyhjän päälle, olen joutunut tinkimään joka asiasta. Olin sairauslomalla kuukausia, matto vedettiin pois alta.
Konkurssi muutti Sadun elämään. – Jäin täysin tyhjän päälle, olen joutunut tinkimään joka asiasta. Olin sairauslomalla kuukausia, matto vedettiin pois alta.

Elämä jatkuu

Lokakuussa Satu sai helpottavia uutisia. Merikievari oli viimein myyty, ja paikalle tulee nyt matkailutila.

– Ihanaa, että löytyi jatkaja eikä paikka jää näivettymään. Olen käynyt tyhjentämässä Merikievarin viimeisistäkin tavaroista. Monet itkut on itketty, kun olen samalla käynyt elämääni läpi. Vaikka kulunut vuosi on ollut henkisesti ja taloudellisesti raskasta, katsoo Satu luottavaisesti tulevaisuuteen.

Lue myös: Taloushuolet veivät terveyden! Seiska tuo iloa konkurssin tehneen Satu Vähätalon elämään – ”En nauranut moneen kuukauteen”

– Aloitan Cambridge-valmentajaksi kouluttautumisen, ja lisäksi alan myydä ja markkinoida itsepuolustuskursseja.

– Päivä kerrallaan mennään. Jos näin nelikymppisenä oppisi viimein vähän nauttimaankin elämästä, eikä vetäisi kaikkea aina vaikeimman kaavan kautta.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!