Oho
Useampi avioliitto tekee hyvää naiselle.

Tuliko ero ja löytyikö uusi onni? Se hyödyttää naisen terveyttä!

22.08.2019 10:32

Oletko nainen, joka on ollut naimisissa useita kertoja? Hyvä niin, sillä siitä saattaa olla hyötyä terveydellesi. Uuden tutkimuksen mukaan useampi avioliitto parantaa sekä naisten taloudellista että sosiaalista asemaa. Valitettavasti miesten terveys vaikuttaisi kuitenkin heikkenevän sitä mukaan, kun puolisoita kertyy.

Unkarilainen näyttelijä Zsa Zsa Gabor, joka eli 102-vuotiaaksi, oli tunnetusti naimisissa peräti yhdeksän kertaa. Kansainvälisen tutkijatiimin mukaan lukuisat aviomiehet auttavat naisia erityisesti vaikeina aikoina.

- Meillä ei ole tarkkaa selitystä tälle havainnolle, mutta tutkimuksemme perusteella useita kertoja avioituminen on viisas strategia naisille, joiden elämä on rankkaa, selittää professori Monique Borgerhoff Mulder.

Pitkä liitto suojelee miestä

Tulokset tulivat monelle yllätyksenä, sillä yleensä miesten ajatellaan biologian ja lisääntymisen kannalta hyötyvän useista kumppaneista.

- Kuten muutkaan nisäkkäät, naiset eivät voi raskauden ja imetyksen takia lisääntyä niin nopeasti kuin miehet. Tämä on tuottanut laajakantoisen näkökulman lajien sukupuolierojen biologisesta perustasta, professori Mulder lisää.

Miesten terveyden kannalta paras vaihtoehto vaikuttaisi olevan pitkä avioliitto. Tutkijoilla ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, miksi juuri naiset hyötyvät säännöllisestä uudelleen avioitumisesta. Professori Mulder kuitenkin muistuttaa, että tiimin havainnot perustuvat pieneen tansanialaiseen kylään, jossa tutkijat analysoivat kuolemien, avioliittojen ja avioerojen määrää. Useat avioliitot vaikuttaisivatkin ovat hyödyllisiä silloin, kun naiset kilpailevat resursseista.

- Hankkimalla useita puolisoita naiset voivat suojata itseään taloudellisilta ja sosiaalisilta kriiseiltä ja parantaa lastensa selviytymismahdollisuuksia, professori Mulder selventää.

Vaikka tuloksia ei voi sellaisenaan soveltaa esimerkiksi länsimaiseen kulttuuriin, on tutkijoijden mukaan mielenkiintoista miettiä, kuinka erilaiset avioliittojärjestelmät eri puolilla maailmaa liittyvät esimerkiksi taloudelliseen epätasa-arvoon.

Lähde: Metro UK

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!