fbq
Oho
04.06.2018 16:31
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Torakoista saa myös maitoa.
Torakanmaidosta povataan lehmänmaidon seuraajaa!
Oho
04.06.2018 16:31
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Perinteinen lehmänmaito on saanut rinnalleen monia kilpailijoita. Kauppojen hyllyt pursuavat nykyään erilaisia soija-, kaura- ja mantelimaitoja. Supermarketeissa vielä harvoin nähty tulevaisuuden supertuote on kuitenkin torakan maito.

Lehmänmaitoa tuotetaan ja kulutetaan satoja miljoonia tonneja vuosittain. Tuotanto ei ole ympäristöystävällistä; lehmät ovat tällä hetkellä vahingollisin asia planeetallemme, sillä ne aiheuttavat enemmän päästöjä kuin autot tai lentoliikenne. 

Väestön kasvaessa monet etsivätkin halvempia ja kestävämpiä vaihtoehtoja maidolle. Tässä vaiheessa kuvaan astuvat torakat. Sen lisäksi, että torakkamaidon tuottaminen on edullista ja tilatehokasta, maito on myös täynnä ravinteita. Maito on peräisin torakan suolistossa  olevista kiteistä, jotka ovat täynnä aminohappoja ja proteiineja. Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicinen tutkijoiden mukaan torakkamaidon ravintoarvot lyövät laudalta kaikki muut maidot. Mikä parasta, torakanmaidon sanotaan maistuvan aivan lehmänmaidolta.

Diploptera Punctata on ainoa torakka, joka synnyttää eläviä jälkeläisiä, joiden ruokkimiseksi se tuottaa maitoa. Eteläafrikkalainen yritys Gourmet Grubb tuottaa jo nyt torakanmaitoa. Tuote on kantaa nimeä "Entomilk ja se on valmistettu kestävästi viljellyistä torakoista. 

Lähde: Mirror