Oho
Topless-aktivisti vei asian oikeuteen.

Tissi ei ole tabu! Kolme naista vaatii Yhdysvalloissa topless-kiellon kumoamista

21.08.2019 21:05

Washingtonissa kolme naista vaatii korkeinta oikeutta julistamaan säännön, joka kieltää naisia esiintymästä yläosattomissa julkisilla paikoilla. Perusteena vaatimukselle on se, että sääntö on sekä naisia syrjivä että perustuslain vastainen. 

Tapaus sai alkunsa vuonna 2016, kun Ginger Pierro joogasi yläosattomissa järven rannalla Laconiassa, New Hampshiressä. Ilman yläosaa oleilu julkisella paikalla johti pidätykseen. Kolme päivää myöhemmin kaksi muuta naista, Heidi Lilley ja Kia Sinclair suuntasivat yläosattomissa samaiselle rannalle protestina pidätykselle. Myös he saivat rikossyytteet.

Kuvituskuva

xx

Free The Nipple-liikkeen puolesta kampanjoivan kolmikon mukaan topless-kielto on naisia syrjivä, sillä miehet saavat kulkea julkisilla paikoilla ilman paitaa. Heidän mukaansa kielto myös "edistää naisten seksuaalista esineellistämistä". Vaikka New Hampshiren käräjäoikeus myönsi, että laki kohtelee miehiä ja naisia ​​eri tavalla, se katsoi, etteivät sukupuolet ole "keskenään vaihtokelpoiset", kun kyse on alastomuudesta. Oikeuden päätöksen mukaan naisten rintojen julkinen paljastaminen on "lähes poikkeuksetta pohjavireeltään seksuaalista". 

Naiset ovat valittaneet tuomiostaan Washingtonin korkeimpaan oikeuteen. Korkein oikeus ilmoittaa lokakuussa, ottaako se valituksen käsiteltäväksi.

Lähde: NBC

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!