Hyppää pääsisältöön
Times Squarelle kohosi sokerivuori.

Times Square täyttyi sokerista - taustalla vakava terveyshaitta!

New Yorkin Times Squarelle on noussut yli 20 600 -kiloinen sokerivuori.

Yli seitsemän metriä korkea, sokeripaketeista kasattu vuori on esillä New Yorkin sydämessä. Kyseessä on terveellisten välipalojen valmistajan, KINDin, taide-installaatio. Teoksen pyrkimyksenä on avata kansalaisten silmät sille, miten paljon lisättyä sokeria lapset nauttivat.

– Tässä nähdään 20 631 kiloa sokeria. Kyseessä on sama määrä, jonka lapset nauttivat lisättyä sokeria Yhdysvalloissa viidessä minuutissa. On muutoksen aika, lukee teoksen eteen pystytetyssä kyltissä.

Installaatioon kuuluu myös lapsia kuvastavia patsaita, joiden rakentamiseen on käytetty 64 kiloa sokeria. KINDin mukaan kyseessä on määrä sokeria, jonka keskimääräinen amerikkalaislapsi syö vuodessa.

Vanhemmat eivät tunne sokereiden eroja

KINDin taannoinen tutkimus paljasti, että 80 prosenttia vanhemmista ei ollut perillä siitä, mitä lisätty sokeri on, ja miten se poikkeaa luonnollisista makeuttajista, kuten hedelmäsokerista. Monet luulivat esimerkiksi, että maissi- eli fruktoosisiirappi kuului luonnollisiin makeuttajiin.

Suositusten mukaan lasten tulisi pitäytyä lisätyn sokerin päivittäisessä saannissa alle 25 grammassa. Monet vanhemmat eivät kuitenkaan huomaa, miten paljon sokeria piilee esimerkiksi muroissa, salaatinkastikkeissa ja monissa valmisruoissa.

Energiapitoisen sokerin yltiöpäinen syöminen on johtanut Amerikassa vakaviin ongelmiin, kuten ylipainoon ja sitä kautta esimerkiksi kakkostyypin diabeteksen yleistymiseen.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!