Oho

Tiedekirjailija väittää: Kannabis auttaa unettomuuteen unilääkkeitä tehokkaammin!

22.07.2017 16:07

Kannabis on unilääkkeitä tehokkaampi apu unettomuuteen, väittää tieteiskirjailija Richard Faulk, ja uusi tutkimus näyttäisi tukevan hänen kantaansa.

Kuluttajaryhmä Cannabizin tutkimus osoitti, että 88 prosenttia lääkekannabiksen käyttäjistä kokee kannabiksen unilääkkeitä tehokkaammaksi avuksi unettomuuden hoidossa. Noin puolet lääkekannabiksen käyttäjistä, jotka olivat käyttäneet myös unilääkkeitä, sanoi aikovansa vähentää unilääkkeiden käyttöä tulevaisuudessa. Raportin mukaan unilääkkeiden myynti saattaa romahtaa jopa 9,5 prosenttia, koska yhä useampi asiakas korvaa ne kannabiksella.

– Laboratorio-hiirillä kannabiksen on havaittu pidentävän unen kestoa. Ihmisillä se helpottaa nukahtamista ja syventämää unta, Faulk kirjoittaa.

– Mutta se ei vaikuttaisi pidentävän koko unen kestoa ihmisillä, ja saattaa jopa lyhentää REM-vaihetta. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kannabis parantaa yleisesti unenlaatua.

Falk kuitenkin toteaa, etteivät kaikki tutkimukset tue hänen kantaansa:

– Yksi vertailututkimus osoitti, että se olisi vähemmän tehokas kuin amitriptyliini, joka ei itse ole kovin tehokas apu.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!