Skip to main content
Tiedemiehen mukaan kannabis on paras unilääke.

Tiedekirjailija väittää: Kannabis auttaa unettomuuteen unilääkkeitä tehokkaammin!

Kannabis on unilääkkeitä tehokkaampi apu unettomuuteen, väittää tieteiskirjailija Richard Faulk, ja uusi tutkimus näyttäisi tukevan hänen kantaansa.

Kuluttajaryhmä Cannabizin tutkimus osoitti, että 88 prosenttia lääkekannabiksen käyttäjistä kokee kannabiksen unilääkkeitä tehokkaammaksi avuksi unettomuuden hoidossa. Noin puolet lääkekannabiksen käyttäjistä, jotka olivat käyttäneet myös unilääkkeitä, sanoi aikovansa vähentää unilääkkeiden käyttöä tulevaisuudessa. Raportin mukaan unilääkkeiden myynti saattaa romahtaa jopa 9,5 prosenttia, koska yhä useampi asiakas korvaa ne kannabiksella.

– Laboratorio-hiirillä kannabiksen on havaittu pidentävän unen kestoa. Ihmisillä se helpottaa nukahtamista ja syventämää unta, Faulk kirjoittaa.

– Mutta se ei vaikuttaisi pidentävän koko unen kestoa ihmisillä, ja saattaa jopa lyhentää REM-vaihetta. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kannabis parantaa yleisesti unenlaatua.

Falk kuitenkin toteaa, etteivät kaikki tutkimukset tue hänen kantaansa:

– Yksi vertailututkimus osoitti, että se olisi vähemmän tehokas kuin amitriptyliini, joka ei itse ole kovin tehokas apu.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!