Hyppää pääsisältöön

Terveysviranomaiset varoittelevat penisvalkaisusta - video thaimaalaisten miesten uusimmasta trendivillityksestä!

Thaimaan kansanterveyslaitos varoittelee uudesta trendistä, jonka innoittamana yhä useampi mies valkaisee peniksensä laserin avulla.

Ihon valkaisu on jo kauan ollut suosittua Kaakkois-Aasiassa, koska tummempi iho liitetään ulkotöihin ja heikkoon taloudelliseen asemaan. Aasian markkinoilla onkin laaja valikoima iholle tarkoitettuja valkaisutuotteita. Viime aikoina tämä villitys on levinnyt myös miesten peniksiin.

Muun muassa Lelax Hospital -klinikalla tarjotaan peniksen vaalennusta toimenpiteessä, jossa laserit hajottavat ihon melaniinia. Viiden hoitokerran sarja maksaa noin 400 euroa. Toimenpidettä esittelevä video on mennyt viraaliksi sen jälkeen, kun klinikka alkoi tarjota hoitoa noin puoli vuotta sitten. Klinikalla vierailee kuussa noin sata miestä, jotka haluavat itselleen vaaleamman peniksen. 

Terveysviranomaiset ovat kuitenkin kehottaneet miehiä harkitsemaan uudelleen toimenpidettä, joka voi aiheuttaa arpia, tulehduksia ja "ilkeän näköisiä läiskiä".

– Peniksen laservalkaisu ei ole tarpeellinen toimenpide, se on rahan tuhlausta, ja sillä voi olla enemmän negatiivisia kuin positiivisia vaikutuksia, sanoo tohtori Thongchai Keeratihuttayakorn terveysministeriön lausunnossa.

Lähde: Telegraph


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!