fbq
Oho
22.08.2019 21:29
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube
Tekoäly älä jätä! YouTube piti robottitaisteluita eläinrääkkäyksenä ja poisti klipit!
Oho
22.08.2019 21:29
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube

Tekoälyn kehittyessä robottien oikeudet ovat nousseet tapetille. YouTube on jo robotiikkaa koskevassa eettisyydessä muuta yhteiskuntaa askeleen edellä, sillä videopalvelu on poistanut suosittuja robottien taisteluvideoita eläinrääkkäyksenä.

Monet robottiharrastajat ovat ilmoittaneet, että heidän videoitaan on poistettu sivulta. Robottitaisteluita YouTubessa julkaisseille käyttäjille lähetetyssä kirjeessä todettiin, että videoiden sisältö rikkoo yhteisön sääntöjä, jotka kieltävät eläinrääkkäyksen kuvaamisen.

- Tänään on surullinen päivä. Robottien rakentajat ympäri maailmaa huusivat tuskasta, kun YouTuben algoritmi luokitteli virheellisesti robottiurheiluvideoita "eläinrääkkäykseksi" ja "kukkotappeluiksi", kirjoitti BattleBots-tv-ohjelmassa kilpaillut Jamison Go, joka julkaisi kuvakaappauksen YouTuben varoituskirjeestä Facebookissa.

Vahinko

YouTube on vahvistanut useille lähteille, että videoita on poistettu palvelusta. Yritys vakuuttaa kuitenkin, että kyseessä on ollut vahinko ja että videot on sittemmin palautettu palveluun.

- Koska sivustollamme on paljon videoita, joskus joukkoon lipsahtaa vääriä päätöksiä. Kun saamme tietoomme, että video on poistettu vahingossa, toimimme nopeasti sen palauttamiseksi. Me myös tarjoamme käyttäjille mahdollisuuden valittaa päätöksistä, jolloin tarkastamme videon sisällön uudelleen, kommentoi YouTuben edustaja.

Lähde: New York Post