Oho
Paaville tarjottiin vegaanihaastetta.

Tarttuuko paavi vegaanihaasteeseen?

07.02.2019 19:26

Paavi on suunnannäyttäjä monelle kristitylle ja hänen kannallaan on painoarvoa maailman asioissa. Tänä vuonna paavi Franciscuksella on melkoisen rahakas tilaisuus näyttää uskovaisille hyvää esimerkkiä luopumalla paaston ajaksi eläinperäistä tuotteista.

12-vuotias eläinaktivisti Genesis Butler ja Million Dollar Vegan-kampanja ovat esittäneet, että paavi tarttuisi vegaanihaasteeseen ja luopuisi katolisen paaston ajaksi eläinperäisistä tuotteista. 6. maaliskuuta alkava paasto kestää kuusi viikkoa. Mikäli paavi selviytyy vegaanihaasteesta, saa hän valita hyväntekeväisyyskohteen, jolle kampanja lahjoittaa miljoona dollaria, eli noin 881 000 euroa. Kampanjaa tukevat useat kovan luokan julkkikset, kuten Paul McCartney, Woody Harrelson, Moby ja Mena Suvari

– Sanoitte Laudato si-kirjassanne, että kaikki ponnistelut maailman suojelemiseksi ja parantamiseksi edellyttävät muutoksia elämäntapoihin, tuotantoon ja kulutukseen. Olen koko sydämestäni samaa mieltä ja toivon tukeasi, jotta voisimme ratkaista yhden suurimmista kohtaamistamme ongelmista; eläintuotannon, Butler kirjoitti paaville kynäilemässään avoimessa kirjeessä, joka julkaistiin tällä viikolla useissa suurissa sanomalehdissä ympäri maailmaa.

Butler on ollut vegaani 6-vuotiaasta asti ja 10-vuotiaana hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin TED-puhuja, kun hän kertoi yleisölle kasvisruokavalion ympäristöhyödyistä. Myös paavi Franciscus on puhunut äänekkäästi ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeydestä koko paaviutensa ajan. Hän on muun muassa kehottanut energiantuottajia keskittymään uusiutuvaan energiaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Vatikaani ei ole vielä ilmoittanut, aikooko paavi tarttua vegaanihaasteeseen.

Lähde: New York PostMillion Dollar Vegan

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!