Oho
Katso kuvat!

Takaraivo murtui – vierailu ystävän luona muutti Savannahin loppuelämän

25.10.2020 20:02

Ohion Miamisburgissa asuva Savannah, 10, lähti heinäkuisena päivänä 2018 pahaa aavistamatta leikkimään ystävänsä luokse, mutta vierailu muutti hänen loppuelämänsä.

Ystävän perhe oli juuri hankkinut uuden pittbullin. Vaikka koira oli hihnassa kiinni, se pääsi hyökkäämään ja tarttui hampaillaan kiinni Savannahin takaraivoon.

Hyökkäyksen seurauksena Savannahin takaraivo murtui, ja korvaan tuli usea repeämä. Yksi haava lävisti kämmenen, ja lisäksi hän sai kehoonsa yhdeksän muuta haavaa.

Koira lopetettiin pian hyökkäyksen jälkeen.

Mikään ei olisi voinut valmistaa Savannahin äitiä Tierneytä siihen näkyyn, mikä häntä odotti pihalla tyttärensä onnettomuuspäivänä. – Se oli sokki.
Mikään ei olisi voinut valmistaa Savannahin äitiä Tierneytä siihen näkyyn, mikä häntä odotti pihalla tyttärensä onnettomuuspäivänä. – Se oli sokki.

Onnettomuus tuli puskista

Tytön äidin, Tierney Dumont’n päästessä onnettomuuspaikalle ensihoitajat oli jo pelastustöissä. Savannah vuosi verta, ja hänen päänsä oli kääritty pyyhkeeseen.

– Olin kauhuissani. Näitä koirahyökkäyksiä kuulee aina uutisissa, mutta en koskaan osannut pelätä, että se tapahtuisi omalle lapselleni tai edes tuntemalleni henkilölle, äiti kertoo.

– Tunsin vatsanpohjassani asti huonovointisuutta, kun katsoin verta valuvaa lastani.

Naapurin koiran pisin raatelema haava oli lähes 23 senttiä pitkä.
Naapurin koiran pisin raatelema haava oli lähes 23 senttiä pitkä.

Viisituntinen leikkaus

Äiti ymmärsi heti, että on kiire saada hänet hoitoon.

– Minua pelotti hänen puolestaan valtavasti. Nähtyäni Savannahin onnettomuuspaikalla, tiesin hänet on saatava viipymättä sairaalaan.

Urhea nuori tyttö vietiin suoraa päätä lastensairaalaan, jossa hänelle tehtiin iso leikkaus. Operaatiossa korjattiin kämmenen ja pään alueen repeämät.  Savannah joutui kuitenkin leikkauksessa luopumaan kauniista tukastaan.

– Savannahin päällä ollut valkoinen t-paita valutti verta hänen uusille Adidas-lenkkareilleen. Olimme ostaneet ne hänelle vain hieman aiemmin syntymäpäivälahjaksi. Nämä kaksi kuvaa ovat pinttyneet päähäni.

Savannah ehti menettää hyökkäyksessä paljon verta ennen kuin ensihoitajat ennättivät paikalle.
Savannah ehti menettää hyökkäyksessä paljon verta ennen kuin ensihoitajat ennättivät paikalle.

Traumat jäivät

Ennen onnettomuutta Savannah oli pirteä nuori tyttö, joka rakasti ulkoilua. Äidille ja hänen avopuolisolleen Nathanille, 37, on kuitenkin ollut ahdistavaa nähdä, kuinka ison psykologisen trauman hyökkäys jätti tyttöön. Savannah kärsii yhä myös ahdistuksesta, masennuksesta ja traumaperäisestä stressihäiriöstä.

– Fyysisten haittojen lisäksi Savannahin henkinen romahdus järkytti meitä. Ulkoilu oli hänelle erittäin vaikeaa onnettomuuden jälkeen. Jos menimme kylään, meidän oli varmistettava etukäteen, onko perheessä koiria tai muilla vierailla koiria mukanaan.

– Nykyään menee jo paljon paremmin. Toki hänellä on vielä päiviä, jolloin hän haluaa vain itkeä. Tietyn rotuisia koiria nähdessään Savannah saa paniikkikohtauksen, sillä ne tuovat onnettomuushetken mieleen.

Taltuttaa pelkojaan

Savannah yrittää kaikin keinoin itsekin saada mörön pois mielestään.

– Jotkut päivät ovat todella vaikeita, mutta Savannahin päättäväisyydestä saamme muutkin voimaa jaksaa eteenpäin. Hänellä on aina hymy kasvoillaan, eikä hän ole huonompinakaan päivinään valmis luovuttamaan. Hänessä on sitä jotain. Sellainen hehku, joka valaisee huoneen kuin huoneen.

Nykyään Savannahilla on oma koira, labradorinnoutaja Honey Bee, joka auttaa häntä toipumaan peloistaan.
Nykyään Savannahilla on oma koira, labradorinnoutaja Honey Bee, joka auttaa häntä toipumaan peloistaan.

Hoito jatkuu

Savannah saa edelleen säännöllistä hoitoa vammoihinsa, esimerkiksi hermojuurikanavien tukkeutumista estävää lääkettä pistoksina. Hän kärsii myös toimintakykyä heikentävistä päänsäryistä ja hermokivuista.

– Elämme hyvien ja huonojen päivien mukaan, mutta pieni Savannah on taistelija. Jokaisen toimenpiteen jälkeen kehumme häntä, että hän on oikea soturi.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!