Hyppää pääsisältöön
Google Maps johti turisteja harhaan.

Täällä eksyt Google Mapsin kanssa varmasti!

Sardinian saarella sijaitsevan Baunein palokunta on saanut viimeisen kahden vuoden aikana 144 hätäpuhelua autoilijoilta ja retkeilijöiltä, jotka ovat eksyneet etsiessään kauniita rantoja Google Mapsin avulla. Viimeksi kaksi turistia joutui pulaan, kun heidän Porschensa jäi jumiin Supramonten vuoristoon.

Pormestari Salvatore Corrias sanoo. että teille on alettu pystyttää italian- ja englanninkielisiä liikennemerkkejä, joissa autoilijoita kehotetaan olemaan seuraamatta Google Mapsin ohjeita.

- Liian monet porrasperät ja viistoperät, toisinaan jopa maastoautot, jäävät jumiin vaikeakulkuisille teille. Kaikki vain siksi, että he seuraavat Google Mapsia, jonka ohjeet ovat usein harhaanjohtavia meidän teillämme. 

Pormestari sanoo, että Google Mapsiin ollaan oltu yhteydessä, jotta virheet saataisiin korjattua. Googlen edustajan mukaan yritys tutkii tilannetta. Sillä välin pormestari kuitenkin suosittelee paperikarttojen käyttöä alueella.

UPI

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!