Oho
Nuori nainen lääkärissä.

Syy nuoren naisen karmeisiin kuukautiskipuihin selvisi lopulta: Kaksi emätintä!

20.10.2019 12:32

Teini-ikäinen tyttö sai lopulta diagnoosin sietämättömiin kuukautiskipuihinsa. Vaati lukuisia lääkärikäyntejä, ennen kuin 19-vuotiaalta Molly-Rose Taylorilta löydettiin kaksi emätintä.

Vuosikymmenen piina

Nuori nainen alkoi kärsiä voimakkaista kuukautiskivuista jo yhdeksänvuotiaana. Hän kävi useita kertoja lääkärissä, mutta kukaan ei huomannut emättimessä olevaa ylimääräistä kudosta. Lääkärit totesivat Molly-Roselle, ettei hän ollut ikänsä takia vielä tottunut kuukautiskipuihin. Käynneistä jäi lopulta käteen neljä väärää diagnoosia.

Lopulta Molly-Rose alkoi itse tutkia asiaa verkossa ja löysi selityksen. Hänellä on synnynnäinen rakenteellinen poikkeama, jonka takia hänellä on kaksi emätintä, kaksi kohdunkaulaa ja kaksi kohtua.

- Nyt tiedän, että kipujen syy on se, että minulla on kahdet kuukautiset samaan aikaan, hän selittää.

Leikkaus

Molly-Rose kertoi asiasta omalääkärilleen, joka lähetti hänet gynekologille. Pian hänellä oli diagnoosi. Vuoden 2017 elokuussa hänelle tehtiin kirurginen toimenpide, jossa emättimen ylimääräinen kudos poistettiin. Lääkärit kertoivat nuorelle naiselle, että ylimääräisten lisääntymiselinten poistamisesta olisi "enemmän haittaa kuin hyötyä".

- Tosin joitakin komplikaatioita voi ilmetä siinä vaiheessa, kun olen valmis perustamaan perheen, koska keskenmenon todennäköisyys on suuri, Molly-Rose lisää.

Hän haluaa jakaa tarinansa lisätäkseen tietoisuutta sekä rohkaistakseen muita vastaavassa tilanteessa olevia naisia vaatimaan vastauksia.

- Jos en olisi ollut niin sinnikäs, olisin vieläkin aivan yhtä tietämätön.

Metro UK

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!