fbq
Oho
07.05.2020 16:33
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press, Instagram, Twitter
banksy
Supersankarit roskiin! Mystinen artisti Banksy maalasi sairaanhoitajat suuremmiksi kuin Batman ja Hämähäkkimies!
Oho
07.05.2020 16:33
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press, Instagram, Twitter

Salaperäinen taiteilija Banksy teki jälleen huomiota herättävän tempauksen, kun lahjoitti erään teoksensa sairaalalle Isossa-Britanniassa. Maalaus on tehty kunnioittamaan sairaanhoitajia, jotka riskeeraavat henkensä joka päivä työssään. Erityisesti nyt koronaviruskriisin aikana. Artisti jätti teoksen mukana viestin Southamptonin pääsairaalalle TMZ-julkaisun mukaan.

- Kiitos kaikesta mitä te teette! Toivottavasti tämä tuo väriä maailmaanne, vaikka se on vain mustavalkoinen, viestissä luki.

Lue lisää: Salaperäinen kulttitaiteilija Banksy on koronaeristyksessä - maalasi vessan täyteen rottia! 

Sankarit

Banksyn mustavalkoisessa maalauksessa nuori lapsi leikkii sairaanhoitajaa imitoivalla toimintafiguurilla, jolla on kasvoillaan suojanaamari ja selässä lepattaa sankarin viitta. Vauhdikkaassa leikissä lapsi on nostanut sankarimaisen hoitajan yläilmoihin liitelemään kuin Superman konsanaan. 

Tarkkasilmäisimmät taideteoksen ihailijat huomaavat lapsen sivussa roskakorin, johon hän on sullonut vanhat lelunsa. Korista pilkistää tympeäkasvoinen Batman ja hyvin vetreässä asennossa lojuva Hämähäkkimies.

Teoksella Banksy kuvaa sitä, kuinka sairaanhoitajat ovat pandemia-ajan supersankareita.

Banksy itse julkaisi kuvan teoksesta supersuositullaa Instagram-tilillään. Päivitykseensä hän kirjoitti lyhyen lausahduksen, joka kuvaa maailman muutosta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Lue lisää: Uskomaton taideteos tehty rubikin kuutioilla! Mallikaunotar Cara Delevingne hämmästyi hänestä tehdystä taulusta: WOW!

Suuri kunnia

Sairaalassa otettiin lahja avosylin vastaan. Siellä neliömetrin mittainen teos ripustettiin heti seinälle nähtäville. Siellä se pysyy syksyyn asti, kunnes se myydään huutokaupassa. Rahat menevät maan terveyshuoltoa tukevaan hyväntekeväisyyteen.

NHS-hyväntekeväisyysjärjestön toimitusjohtaja Paula Headin mukaan on suuri kunnia, jos Banksy haluaa tukea heidän toimintaansa. 

- Teos varmasti nostattaa kaikkien sairaalassa työskentelevien ja hoidettavien moraalia, Paula lisää TMZ julkaisulle. 

Lähde: TMZ
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »