Stressi vei tukan päästä! Jämijärveläinen Marja-Liisa, 69, joutuu myymään kylän ainoan baarin

Oho | 03.12.2020 08:39

Jämijärveläinen Marja-Liisa Vartio, 69, tuntee suomalaisen baarikulttuurin kuin omat taskunsa. Myyjänä koko ikänsä viihtyneen baarinpitäjän ura alkoi vuonna 1982, kun hän perusti Niinisaloon ensimmäisen baarinsa.

– Varusmiehet kävivät usein luonani syömässä makkaraperunoita.

– 20 vuotta sitten muutin Jämijärvelle, ja siitä asti olen pitänyt baaria täällä. Tämä on tällä hetkellä kylän ainoa baari.

Pitkä ura pienyrittäjänä alkaa kuitenkin nyt tulla päätökseensä. Marja-Liisa teki viime kesänä raskaan päätöksen, että myy Kyläravintola 261 -baarinsa.

– Teen sen iän ja terveyden vuoksi. Minulle tuli niin paha stressi, että tukkakin lähti. Kun lisäksi tuli kaikenlaista sairautta niin ajattelin, että kyllä tätä on tarpeeksi pitkään riittänyt. Voisin nähdä jo vähän muutakin.

Marja-Liisa on pyörittänyt baariaan viime aikoina yksin. – Kyllä minulla on joskus ollut työntekijöitä, mutta nyt en ole pystynyt palkkaamaan ketään.
Marja-Liisa on pyörittänyt baariaan viime aikoina yksin. – Kyllä minulla on joskus ollut työntekijöitä, mutta nyt en ole pystynyt palkkaamaan ketään.

Pahin takaisku

Vaikka baarin pyörittäminen on yrittäjälle rakas elämäntapa, on hän joutunut tekemään sen vuoksi myös monia uhrauksia.

– Olen joutunut luopumaan todella monesta asiasta. Ei tämä perheellisen elämää ole, Marja-Liisa sanoo hiljaa kyyneleet silmissä.

Viime aikoina myös korona on aiheuttanut täysin uudenlaisia haasteita.

– Kyllä tämä on ollut pahin takaisku, mitä olen yrittäjänä kokenut. Viimeistään aukiolorajoitukset tekivät sen, että asiakkaista lähti puolet pois, pienyrittäjä kertoo.

Lue kuinka Marja-Liisa sai iloa elämäänsä torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!