fbq
Oho
16.02.2021 23:00
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press
jääkarhut
Söpöysvaroitus! Tässä temmeltää lumihankeen sulautuva jääkarhuperhe - pörröiset pennut sulattavat sydämet
Oho
16.02.2021 23:00
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press

Kanadan luonnossa voi törmätä monenlaisiin villieläimiin kuten hurjiin jääkarhuihin. Niin kävi valokuvaajalla Manitoban luonnonalueella, missä hän näki erittäin söpön jääkarhuperheen. 

Kuvaaja näki kaksi pientä poikasta leikkimässä emonsa kanssa lumihangessa, ja ikuisti nämä pörröiset pienokaiset ihastuttaviin kuviin. 

Otoksista päätellen karhujen käytös ei ole kovinkaan kaukana ihmisistä, sillä energisen oloiset pienokaiset näyttävät hieman härnäävän uupunutta emoaan.

Lue myös: Arktiset asukit Sisu ja Venus tähtinä! Ranualla on Suomen pohjoisin eläinpuisto – maamme ainoat jääkarhut eivät tule toimeen keskenään 

Kyseessä voi toki olla myös opettavainenkin hetki, koska tietyt eläinlajit leikkivät pentujensa kanssa niin, että antavat niiden voittaa pienissä leikkimielisissä tappeluissa. 

Leikin on tarkoitusena opettaa pennulle, mihin kohtiin kannattaa hyökätä uhkaavissa tilanteissa. Samankaltaista käytöstä on havaittu viime vuosina koirissa, kenguruissa ja erilaisissa apinoissa, NBC-uutisten mukaan. 

Jääkarhuemot ovat hyvin suojelevaisia pentujansa kohtaan eivätkä päästä niitä kovin kauaksi itsestään.

1
2
3
4

Lue myös: Hammaslääkäri Tanskasta asti! Suomen ainoiden jääkarhujen herkkuina ovat jäätelö, hunaja ja hedelmät 

5
6
7
8
 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »