Oho

Silmät voivat paljastaa psykopaatin - tästä tunnistat! "Selkeä fyysinen merkki tästä luonnehäiriöstä"

26.12.2018 09:33

Australialaisen tutkimuksen mukaan 21% johtoasemissa olevista henkilöistä omaa merkittävän määrän psykopaattisia piirteitä. Moni meistä on siis ainakin tietämättään joutunut tekemisiin psykopaatin kanssa. Toki ihmiset voivat olla charmikkaita ja impulsiivisia olematta psykopaatteja. Uusi tutkimus on kuitenkin löytänyt helpon tavan tunnistaa psykopaatti. Cardiffin yliopiston tutkijoiden mukaan psykopaatin voi usein tunnistaa silmien perusteella.  

Tutkijat esittivät psykopaattisille rikollisille kuvia kauhistuttavista teoista. Toisin kuin ihmisillä yleensä, psykopaattien pupillit eivät laajentuneet heidän nähdessään jotain kamalaa. Tutkijoiden mukaan ero oli niin merkittävä, että testiä voitaisiin käyttää psykopaattien tunnistamisessa.

– Tutkimuksen tulokset tarjoavat fyysisiä todisteita tunteiden puutteesta, joka on tyypillistä psykopaatille, kertoo tohtori Dan Burley Cardiffin yliopiston psykologian laitokselta:

– Yleensä pupillit laajenevat, kun näemme jotain shokeeraavaa tai pelottavaa. Se tosiseikka, että tämä normaali fysiologinen reaktio uhkiin vähenee psykopaattisilla rikoksentekijöillä, antaa meille selkeän fyysisen merkin tästä luonnehäiriöstä.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!