Siamilaissiskokset Callie ja Carter jakavat yhteisen suoliston ja sukuelimet – vanhemmat eivät halua leikkauttaa tyttöjä erilleen!

Oho | 19.12.2018 20:39

Siamilaissiskokset Callie ja Carter ovat niin sanottuja omphalo–ischipagus-kaksosia, joita on viisi prosenttia siamilaiskaksosista. Vain 40 prosenttia selviää synnytyksestä.

He syntyivät vuoden 2016 viime päivinä idaholaisille, Chelsea, 25, ja Nick, 24, Torresille.

Lue myös: Siamilaissiskokset syntyivät keisarinleikkauksella – lääkäri ennusti nopeaa kuolemaa: Pelkäsimme kuin hullut!

Callie ja Carter ovat kiinnittyneitä toisiinsa navasta alaspäin. He jakavat muun muassa yhteisen suoliston sekä sukuelimet. Kummallakin on vain yksi jalka, mutta omat vatsalaukut.

– Tyttöjen toinen syntymäpäivä lähestyy kovaa vauhtia, eivätkä he ole eläessään sairastaneet flunssaa kummempaa, äiti kehuu.

– Heillä on omat sydämet, vatsat, aivot ja ennen kaikkea erilaiset luonteet, isä kuvailee.

Siamilaiskaksosia syntyy harvoin. Syntysyy onhedelmöittyneen munasolun kesken jäänyt jakautuminen.
Siamilaiskaksosia syntyy harvoin. Syntysyy onhedelmöittyneen munasolun kesken jäänyt jakautuminen.

Sisarusriitoja

Carter on välillä pieni kiusanhenki. Jos hän haluaa jotain, hän ottaa sen sisareltaan.

– Jos hän näkee Callien haluavan jotain, hän varmistaa, ettei sisko saa sitä. Callie antaa sisarelleen aina periksi. Hän vain haluaa hengailla, olla halittavana ja syödä mahansa täyteen.

Erottava leikkaus olisi mahdollista, mutta Chelsea ja Nick eivät aio käyttää sitä korttia kuin viimeisenä vaihtoehtona.

– He olisivat paljon sairaampia, jos heidät erotettaisiin. Harkitsemme operaatiota vasta sitten, jos heille tulisi äkillisiä sairauksia, jossa henki olisi vaarassa ilman leikkausta.

Vanhemmat antavat lasten itse päättää erottamisestaan, kun nämä ovat vanhempia.

– Annamme tytöille mahdollisuuden, mutta haluamme varmistaa, että he ymmärtävät riskit täysin.

– Totta kai tyttöjämme tuijotetaan missä ikinä liikumme. Varsinkin vanhemmat rouvat ovat tuominneet, ettei Jumala olisi tahtonut heitä syntyväksi, Chelsea-äiti kertoo pahoin mielin.
– Totta kai tyttöjämme tuijotetaan missä ikinä liikumme. Varsinkin vanhemmat rouvat ovat tuominneet, ettei Jumala olisi tahtonut heitä syntyväksi, Chelsea-äiti kertoo pahoin mielin.

Kävelytaito mietityttää

Chelsea ja Nick yrittävät nyt auttaa tyttöjä kävelemään ensimmäistä kertaa, mutta siskosten koordinaatiokyky ei suju. Se on yhteistä muillekin siamilaiskaksosille.

– Lääkärit veikkaavat, että he kävelevät nelivuotiaina. Veikkaan, että se tapahtuu, kun he ovat kahdeksan.

Tavallisesti yksinkertaiset kotiaskareet ovat muuttuneet paljon monimutkaisemmiksi kahden viime vuoden aikana. Osana sitä on löytää tytöille erikoisvaatteita.

– Emme olleet kovin valmistautuneita, koska uskoimme heidän kuolevan. Meillä ei ollut vaatteita heille, Nick sanoo.

– Olen opetellut valmistamaan niitä itse. Ostan kaksi kappaletta jokaista puseroa, sitten leikkaan ne ja ompelen yhteen keskeltä, jotta kummallekin on omat hihansa. Opin tämän YouTubesta, Chelsea kertoo.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!